Kadıköy'de ‘şimdilik' 3 okul imam-hatip olacak

4+4+4 eğitim sistemiyle İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülecek 76 ilköğretim okulundan ikisi Kadıköy’de bulunuyor. İstanbul çapında İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülecek 18 liseden biri de Kadıköy'de!

12 Temmuz 2012 - 13:26
Semra ÇELEBİ
 
Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 kesintili eğitim sistemine geçiş için çalışmalarına hız verdi. Daha önce İstanbul Milli Eğitim Müdürü tarafından İstanbul’da 76 ilköğretim okulunun İmam Hatip’e çevrileceği açıklanmıştı. İmam Hatip Ortaokulu olacak okullar netleşmeye başladı. Bu kapsamda Kadıköy’de iki ilköğretim okulu İmam-Hatip’e dönüştürülecek. Bunlardan biri Erenköy’de bulunan Mehmet Akif İlköğretim Okulu, diğeriyse Bostancı 23 Nisan Zehra Hanım İlköğretim Okulu.
Henüz Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından resmi bir açıklama yapılmadı ancak, ismini vermek istemeyen bir yetkiliden aldığımız bilgiye göre bu okulların İmam Hatip’e dönüştürüleceği kesinleşti. Yetkili, bu bilginin, müdürlüğün resmi internet sitesinde yayınlanmamasına gerekçe olarak ise “iç çalışmanın devam etmesini” gösterdi. Yetkili, şimdilik iki okulun durumunun netleştiğini, bu sayının artabileceğini de belirtti. Sadece İstanbul’da 76 ilköğretim okulunun İmam Hatip’e dönüştürülmesi söz konusu olmasına ve kayıtların başlamasına rağmen, hala hangi okulların ilkokul, hangilerinin ortaokul ve hangilerinin İmam-Hatip olarak eğitime devam edeceği resmi olarak açıklanmış değil.
Veliler kendi imkanlarıyla, okullarından edindikleri bilgilerle ve Eğitim-Sen’in açıklamaları doğrultusunda çocukları için bir eğitim planı yapmaya çalışıyor.
KADIKÖY İNTAŞ LİSESİ DE İMAM HATİP OLACAK
Bu arada genel liselerin, Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi sürecinde sadece İstanbul’da 18 Genel Lisenin Anadolu İmam Hatip Lisesi olacağı ortaya çıktı. Bu düzenleme ile birlikte İstanbul’da İHL sayısı 50 olacak.
Vatan gazetesinden Kıvanç El’in haberine göre, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü genel liseleri Anadolu Lises’ine çevirme çalışmalarını tamamladı ve bakanlığa gönderdi. Bakanlık onaylarsa, İstanbul’da dönüştürülecek 150 genel liseden 18’i “Anadolu İmam Hatip Lisesi” olacak. Bakanlık illerden gelen dönüştürme listelerini bu ay içerisinde karara bağlayacak.
MEB’e gönderilen İstanbul’da Anadolu lisesine dönüştürülecek 18 okul arasında Beşiktaş Yenilevent Lisesi, Fatih Cibali Lisesi, Kadıköy İntaş Lisesi gibi okullar bulunuyor. Bu liseler yeni eğitim yılında Anadolu İmam Hatip Lisesi olacak. Genel liseye devam etmek isteyen öğrenciler ise yakın okullara kaydırılacak. Ancak öğrenci sayısı 1500’ü aşan liselerde bu öğrencilerin imam hatip okumak istememesi durumunda hangi okullara gönderileceği ise henüz belirlenmedi. Bu konudaki çalışmaları da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak.

ETÜTLÜ OKULLARA KURA İLE KAYIT DÖNEMİ KAPANDI
4+4+4 kesintili eğitim sistemiyle gündeme gelen Etüt ve Beslenme İlköğretim Okullarının durumu konusunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre çalışan anne-babaların çocuklarının eğitim gördüğü bu okullar, şimdilik kapanmayacak ama kayıtlar kura ile değil adrese göre yapılacak.
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer veriliyor: “6287 Sayılı Kanunla mevcut ilköğretim okulları; 2012–2013 eğitim öğretim yılından itibaren “ilkokul”, “ortaokul” ve “imam-hatip ortaokulu” adlarıyla dörder yıllık okullara dönüştürülmüştür. Bu düzenleme ve dönüşüm kapsamında “ilkokul” ve “ortaokul” olarak eğitim öğretime devam edecek Etüt ve Beslenme Okullarına kura ile değil, adrese dayalı kayıt sistemine dayalı olarak öğrenci alınacak olup, okullarımızın mevcut öğretim şeklinde bir değişiklik olmayacak; bu okullarımızın 2, 3 ve 4. sınıfları ile 6, 7, 8. sınıflarında okuyacak olan çocuklarımız eğitimlerini aynen sürdüreceklerdir.
Ayrıca; bu uygulamada kura ile öğrenci alma işlerine son verilmiştir. Daha önce çevresinde bulunan çocukların kaydolamadığı bu okullara, okulun bulunduğu çevrenin öğrencileri adrese dayalı kayıt sistemine göre kaydolma imkânı bulacaktır. İlkokul birinci ve ortaokul birinci sınıflarına öğrenci alımları adrese dayalı kayıt sistemine göre yapılacaktır. Ön kayıt için yatırılan ücretler, velilere iade edilecektir. 19 okulumuzda öğrenim gören yaklaşık 20.000 öğrencimiz bu uygulamadan etkilenmeyecek, üç yıl içerisinde bu çocuklarımız mezun oluncaya kadar mevcut koşullarda eğitim öğretimlerine devam edeceklerdir.”
  
ALO ÇÖZÜM HATTI DEVREDE!
Yeni eğitim sisteminin hızla uygulamaya sokulması ve birçok alanda değişikliğe gidilmesi veli ve öğrencilerde kafa karışıklığına neden oluyor. Bu karmaşayı ortadan kaldırmayı hedefleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan “Alo Çözüm Hattı” hizmete girdi. “Alo Çözüm Hattı” aracılığıyla; okul kayıtları, 4+4+4 kesintili eğitim, okul dönüştürmeleri ve Etüt ve Beslenme okullarıyla ilgili sorulara cevap verilecek. İstanbul ili sınırları dâhilinde oturan vatandaşlar, okul kayıtlarıyla ilgili olarak belirtilen konulardaki sorularını mesai saatleri içinde aşağıdaki telefon numaralarına ve e-mail adresine doğrudan iletebilecekler.
Telefon: 0212 455 04 00 Dâhili: 435 ve 481
 
HALKEVİ ÜYELERİ MİLLİ EĞİTİM'İ İŞGAL ETTİ
4+4+4 kesintili eğitim sistemine karşı eylemler de devam ediyor. Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, 4+4+4 kademeli eğitim sistemine karşı, 9 Temmuz Pazartesi günü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü A Blok binasını işgal etti. Yaklaşık 1.5 saat boyunca bina içinde alkışlar, ıslıklar, sloganlar ve şarkılarla eylem yapan Halkevi Eğitim Hakkı Meclisi üyesi yaklaşık 40 kişi, 4+4+4 sisteminin iptal edilmesini istedi. Halkevi üyeleri polis müdahalesiyle bina dışına çıkarıldı ve gözaltına alındı.

ARŞİV