Kadıköy'de toplu sözleşme sevinci

Görevi yeni belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu’na devreden Başkan Selami Öztürk, son toplu sözleşmesini törenle imzaladı.

02 Nisan 2014 - 14:10
Kadıköy Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı. İmza töreni, Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde, 28 Mart Cuma günü yapıldı. İmza törenine, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile görevini Kadıköy’ün yeni belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu’na devreden eski başkan Selami Öztürk, SDİSK Genel Sekreteri Remzi Çalışkan, belediye ile sendika yetkilileri ve çalışanlar katıldı.
Başkan Selami Öztürk, konuşmasında görev süresi boyunca hiçbir işçinin işine son vermediklerini, her zaman emekten yana tavır aldıklarını söyleyerek, kendi döneminde kimsenin işsiz kalma korkusu yaşamadığı belirtti. Geçmişte toplu sözleşme dönemlerinde sendika ile bazı konularda anlaşmazlıklar yaşadıklarını da vurgulayan Öztürk, “Biz emeğe saygılıyız. Kimsenin emeğini tartışmadık. Ancak sorun belediye bütçesiydi. Belediye gelirleri artmadan bu pastadan işçi arkadaşlarımıza istedikleri oranda zam veremediğimiz dönemler oldu. Ancak her zaman karşılıklı anlayış göstererek, toplu sözleşmelerimizi imzaladık” dedi.
Başkan Öztürk, sözlerine son verirken de, “Kanala girip temizlik yapan, sokakları süpüren işçilere, memurlara şükran borcum var. Başarımızda onların büyük payı var” diye konuştu.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko da sendikalaşma oranının yüzde 5’lere kadar düştüğü Türkiye’de çalışanların zor koşullar altında görev yaptığınıı. sendikalı işçi sayısının azaldığını, taşeron çalışan sayısının arttığını ifade etti. Kadıköy’ün her yönüyle Türkiye’nin aydınlık yüzünü oluşturduğunu sözlerine ekleyen Beko, “Kadıköy Belediyesi ile geçmişte de sözleşme imzaladık. Bu sözleşme, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’le imzaladığımız son sözleşme. Kendisine bu toplu sözleşme için teşekkür ediyoruz” dedi.
Beko, imza töreninin ardından Selami Öztürk’e, toplu iş sözleşmelerinde sunduğu katkı nedeniyle sendika ve üyeler adına bir teşekkür plaketi verdi.
Kadıköy Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi arasında imzalanan anlaşmaya göre; taban ücreti 131 TL, aylık sosyal paket net 400 TL, kıdem 0,50 TL, 1. yıl zammı yüzde 12, 2. yıl zammı da yüzde 10 olarak belirlendi.
 

ARŞİV