Kadıköy'de ‘Toprağa Saygı' yürüyüşü

TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri, 29 Kasım-5 Aralık günleri arasında kutlanıyor. Hafta kapsamında Kadıköy iskelesine bir yürüyüş gerçekleştiren genç çevreciler...

07 Aralık 2010 - 10:52

TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri, 29 Kasım-5 Aralık günleri arasında kutlanıyor. Hafta kapsamında Kadıköy iskelesine bir yürüyüş gerçekleştiren genç çevreciler Kadıköy halkının sevgi ve desteğiyle karşılandı.


TEMA Vakfı’nın 18 yıl önce başlattığı ülkemize özgü Erozyonla Mücadele Haftası, bu yıl “Bereketli Topraklar Yaşam Üretir” sloganıyla ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. 1 Aralık’ta Ankara’da Mera ve Toprak Yasalarının çıkarılmasına emeği geçen Tarım ve Köy İşleri Bakanlarına şükran plaketi verilirken, TEMA Gönüllüleri 2 Aralık saat 10.30’da tüm Türkiye’de “Toprağa Saygı” için yürüdü. “Ülkemizdeki Tarım Arazilerine Birlikte Sahip Çıkıyoruz” imza kampanyası da başlatıldı.
TEMA 1.Bölge Temsilciliğinin Kadıköy’de düzenlediği yürüyüşe temsilci Arzu Bozgül, Anadolu Yakasındaki 16 okulun 300 civarında yavru ve genç TEMA’lı öğrencisi ve öğretmenleri ile 100’e yakın TEMA gönüllüsü ve çevreci katıldı.
Moda İlköğretim Okulu önünde toplanan Genç TEMA’lılar taşıdıkları erozyon ve toprakla ilgili döviz ve pankartlarla saat 11.00’de öğretmenleri, velileri ve TEMA gönüllüleri eşliğinde yürüyüşe başladılar. Bahariye Caddesi-Söğütlüçeşme Caddesi güzergâhı üzerinden Kadıköy İskelesindeki tören alanına ulaşan genç çevrecileri yürüyüş boyunca Kadıköy halkı da büyük sevgi ve destekle karşıladı.
Tören alanında Erozyonla Mücadele Haftası basın bildirisi bir genç TEMA’lı tarafından okundu. Tören yavru TEMA’lı öğrencilerin söylediği şarkılar, marşlar ve şiirlerle devam etti.


ARŞİV