Kadıköy'de ‘Torba'ya karşı yürüyüş

Kadıköy’de yüzlerce kişi, TBMM’de kabul edilen Torba Yasa’ya karşı sokağa çıktı. Emekçiler, ‘Torba’ya karşı örgütlü mücadelede ısrar etmeliyiz. Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez’ dedi.

16 Şubat 2011 - 10:36

Kadıköy’de yüzlerce kişi, TBMM’de kabul edilen Torba Yasa’ya karşı sokağa çıktı. Emekçiler, ‘Torba’ya karşı örgütlü mücadelede ısrar etmeliyiz. Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez’ dedi.

Çeşitli siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, sendika ve meslek örgütlerinin oluşturduğu Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu, Meclis’te kabul edilen Torba Yasa’ya karşı Kadıköy’de yürüyüş düzenledi. 13 Şubat Pazar günü Altıyol Boğa Heykeli önünde biraraya gelen emekçiler alkış ve sloganlarla Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.
Yürüyüşün ardından konuşma yapan direnişteki BEDAŞ ve PTT işçileri, “Bizler sessiz kalırsak yapılan haksızlıklara yenileri eklenecek” dedi ve tüm işçileri birleşik mücadeleye çağırdı. Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu adına yapılan açıklamayı Emekli-Sen Beyoğlu Şube Başkanı Hasan Kaşkar okudu. Torba Yasa’da bulunan 234 maddenin istisnasız tümünün halkların aleyhine olduğunu söyleyen Kaşkar, açıklamanın devamında şunları söyledi:
“Emekçilerin uzun mücadeleler sonucu, bedeller ödeyerek kazandıkları birçok hak, yasa ile birlikte gasp edilecek. Emekçiler için sömürü katmerleşerek devam edecek. Her gün yeni bir hak gaspının, iş cinayetinin yaşandığı, emekçilerin sendikalı olmak istediği için işten atıldığı, haklarını istedikleri, örgütlendikleri için baskılara uğradığı Türkiye’de Torba Yasa ile birlikte saldırılar artarak devam edecek.”
“Bu yasaya karşı, işçiler, emekçiler ve en geniş anlamda halklar olarak direnmeli ve mücadele etmeliyiz” diyen Kaşkar, açıklamayı “Unutmayalım ki örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” sözleriyle bitirdi.
Açıklamanın ardından kitle bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Semra ÇELEBİ


 


ARŞİV