Kadıköy'de ulaşıma kapalı bir yol yok

İlçede ulaşımın aksadığı tek bir nokta bile olmadığını vurgulayan Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Arslan, tuzlama ve solüsyon çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurguladı.

02 Şubat 2012 - 13:27

Tüm İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışının hayatı aksatmaması, ulaşıma engel olmaması için Kadıköy’de de çalışmalar 24 saat sürüyor. Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi'nce gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda ilçede kapalı bir yol olmadığı belirten Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Arslan, “10 ekibimiz, aralıksız olarak tuzlama ve solüsyon çalışması yapıyor. Şu ana kadar yollara 350 ton tuz, 200 ton da solüsyon döktük. Çalışmalara sabah 04.00’de başlıyoruz, böylece yollar sabah saatlerde açık oluyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bağdat Caddesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, Sahil Yolu ve E-5’de çalışma yaptığını, Kadıköy Belediyesi olarak ilçenin diğer tüm yollarında tuzlama ve solüsyon çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Arslan, “Ana yollar birinci önceliğimiz, ardından tali yollar geliyor, kavşaklara bağlanan yollarda ve hastane önlerinde de çalışma yapıyoruz. Yapılan çalışmalar sonucunda şu anda ilçemizde kapalı hiçbir yol yok. Sadece Fikirtepe’nin bazı çok dik olan ara sokaklarında sorun yaşanıyor. Tuzu idareli kullanıyoruz, çünkü aşırı tuz kullanımı yollara zarar veriyor” diye konuştu.
Kadıköylülere araçlarıyla dışarı çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye eden Arslan, bu konuda da şunları söyledi:
“Yollarda kalan araçlar, yoğun parklanmalar bizim çalışmalarımızı engelliyor, bir araçın yolda kalması pek çok kişiye zarar veriyor, bu tüm İstanbul için geçerli. O yüzden vatandaşlarımız lütfen özel araçlar yerine toplu taşıma araçlarını kullansınlar, kar lastiği olmayanlar, acemi sürücüler yola çıkıp trafiği aksatmasınlar.” 
KAR GÜZEL MANZARALAR YARATTI
Günlük hayatın aksamasına neden olan problemlerin yanı sıra kar, güzel manzaralar da sunuyor. Kadıköy’de de kar, unutulmaz görüntülere neden oluyor. İlçe, bembeyaz karların altında farklı bir manzaraya kavuştu. Kadıköylüler, ilçelerinin kar altında daha da güzel göründüğü konusunda hemfikir...

ARŞİV