Kadıköy'de ‘Yaşam İçin Nöbet'

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadıköy Meclisi, cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek için her akşam İskele Meydanı’nda oturma eylemi yapıyor.

14 Kasım 2012 - 13:31
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadıköy Meclisi, cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek için her akşam İskele Meydanı’nda oturma eylemi yapıyor. CHP Kadıköy ise ilçe binasına astığı dev pankartla tepkisini ortaya koydu.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadıköy Meclisi, “Yaşam için nöbetteyiz” sloganıyla her akşam 18.00-20.00 saatleri arasında Kadıköy İskele Meydanı’nda meşaleli oturma eylemi yapıyor, mumlar yakıyor. HDK’liler, “Tutsakların sesine kulak ver duyarsız kalma”, “Acıyı Değil Barışı Paylaşalım” yazılı dövizler ve sloganlarla yoldan geçenlerin dikkatini 60. günlerini yaşayan açlık grevlerine çekmeye çalışıyor. HDK’liler oturma eylemi devam ederken, çıkarmış oldukları bildirileri de halka ulaştırıyor.
Öte yandan CHP Kadıköy İlçe Örgütü de ilçe binasına, üzerinde “ İçeride bedenim tutsak, dışarıda düşlerim tutsak. Ölümleri olmadan durdur!” yazılı dev bir pankart astı. CHP Kadıköy, açlık grevindeki tutukluların taleplerinin dikkate alınmasını ve ölümler olmadan bu sorunun çözülmesini istedi.


ARŞİV