Kadıköy'de yeni meslek kursları açılıyor

Binlerce Kadıköylüyü 50’ye yakın alanda sertifika sahibi yapan Kadıköy Belediyesi yeni bir meslek kursu programını uygulamaya koyuyor

01 Aralık 2016 - 16:14
Uzun yıllardır Kadıköy’de bulunan Halk Eğitim Merkezleri ile işbirliği içinde çeşitli meslek, kişisel gelişim ve hobi kursları açarak binlerce Kadıköylüyü 50’ye yakın alanda sertifika sahibi yapan Kadıköy Belediyesi yeni bir meslek kursu programını uygulamaya koyuyor.
Kadıköy Belediyesi ile Kadıköy İŞKUR Hizmet Merkezi arasında, vatandaşı meslek sahibi yapmaya yönelik ortaklaşa kurslar açılması için sözleşme imzalandı. Bu kurslar; halkın ve iş piyasasının ilgi duyduğu alanlarda belediyenin eğitim merkezlerinde yürütülecek. İlk etapta Aşçı Yardımcısı, Pastacı Yardımcısı ve Perakende-Reyon Görevlisi alanlarında üç çeşit kurs açılacak. Ancak, kayıt müracaatlarına ve iş piyasasının ihtiyaçlarına göre birçok alanda ortak kurslar açılması söz konusu.
Bu kurslara devam eden her kursiyere günlük 20 TL ödenecek ve kurs bitiminde meslek sertifikası verilecek. Ayrıca bu kursiyerler İŞKUR’a ve Belediye istihdam bürolarına kayıt edilerek, alanlarında iş sahibi olmaları için öncelik sahibi olacak.
Kadıköy Belediyesi Kuşdili Eğitim Merkezi’nde yapılacak kurslar için mülakatlar, 28-29-30 Kasım tarihlerinde yapıldı. Ayrıntılı bilgiye; Kadıköy Belediyesi Kuş Dili Eğitim Merkezi Tel: 349 61 67 ve Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Eğitim Merkezi Tel: 545 93 50’den ulaşılabilir.

ARŞİV