Kadıköy'de yolsuzluk ve rüşvet protestosu

Ezilenlerin Sosyalist Partisi İstanbul İl Örgütü, yolsuzluklara dikkat çekmek için “Hepsi gitsin, halk iktidara” sloganıyla Kadıköy'de yürüyüş yaptı.

19 Şubat 2014 - 09:52
Altıyol Boğa’da toplanan grup “Bu pisliği devrim temizler, hepsi gitsin halk iktidara” pankartı açtı. Ayakkabı kutuları taşıyan, tencere tava çalan ESP'liler “Her yer rüşvet, her yer direniş”, “Hırsızlık, rüşvet, zam, vergi, zulüm, işte kapitalizm”, “DNS ayarlarını değiştirme, sistemi değiştir”, “Hırsız vaaar” şeklinde dövizler taşıdı.
“Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Eşitlik, özgürlük, adalet istiyoruz”, “Hırsızlar mecliste devrimciler hapiste” sloganları atan grup Ali İsmail Korkmaz için yazılan besteyi çalarak meydana kadar yürüdü.
ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Memleketin her yerine rüşvet, yolsuzluk yayılmışsa, bizim de direnişimiz her yere yayılmıştır. Bu yolsuzluk düzeninden hesap sormak için yola çıktık” dedi. 11 yıldır hükümette olan AKP'nin “Sırtım yere gelmez” anlayışında olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, “Gezi isyanında milyonlar, AKP'yi bu nafile rüyadan uyandırdı. AKP aylardır kâbus görüyor” şeklinde konuştu.
Yolsuzluk karşıtı eylemde konuşan HDP Kadıköy Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mukaddes Erdoğdu Çelik de yerel seçimlerde alternatif olduklarını söyledi.
ESP'nin “Hepsi gitsin, halk gelsin” eylemi, çekilen halaylarla sona erdi.
 

ARŞİV