Kadıköy'de ‘Zafer Bayramı' coşkusu

Kadıköy, Zafer Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir heyecan ile kutladı

01 Eylül 2016 - 16:58
Kaan DERTÜRK
Kadıköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ilk ayağı İskele Meydanı’nda gerçekleşti. 30 Ağustos Salı günü saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törene yüzlerce Kadıköylü katıldı. Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cihan Dalkılıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Türkmen ve 2. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Uğur Bülent Acarbay'ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından İstiklal Marşı okundu. İskele Meydanı’nda gerçekleşen törenin ardından, tebriklerin kabulü için Kaymakamlık binasına geçildi. Vali Yardımcısı Mercan, Belediye Başkanı Nuhoğlu, Şube Müdürü Türkmen ve Tugay Komutanı Acarbay tebrikleri kabul ettiler.

CADDE'DE ZAFER YÜRÜYÜŞÜ
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen yürüyüş ile Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü coşkulu bir şekilde kutlandı. Kadıköy’de yıllardan beri gerçekleştirilen ve büyük bir coşku ile geçen Zafer Bayramı yürüyüşüne bu yıl da yüzbinlerce İstanbullu ve Kadıköylü katıldı. Genç, yaşlı her yaştan insanın Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve “Bağımsız, Laik, Demokratik Türkiye” yazılı dövizler ile katıldığı yürüyüş, saat 19.00’da Suadiye Işıklar mevkiinde başladı. Çalınan marş ve şarkılarla bayramın sevincini yaşayan Kadıköylüler hep bir ağızdan marşlara eşlik etti. Yoğun ilgi gösterilen yürüyüşte sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de yürüyüşte yer alanlar arasındaydı.
Kadıköy Belediyesi’nin desteklediği 30 Ağustos Bağımsızlık ve Zafer Bayramı Yürüyüşü’ne, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Demokrat Sol Parti (DSP),  Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD), Kadıköy Kent Konseyi, Kadıköy Muhtarları, Köy Derneği, Eğitim İş ve daha birçok sivil toplum örgütü katıldı. Yürüyüş kortejinin Caddebostan’a gelmesiyle birlikte Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşundan sonra katılımcıların hep bir ağızdan İstiklal Marşı okumasıyla yürüyüş son buldu.

MOTOSİKLETLERDEN ZAFER KORTEJİ
Bağdat Caddesi’nde bir araya gelen bin 400 motosikletli de  şehitleri anmak için Edirnekapı Şehitliği’ne kadar kortej yaptı. Her yıl düzenli olarak kortej yaptıklarını söyleyen Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, “Her sene şehitlerimize koşup gidiyoruz.  Bu sene de görevimizi yerine getiriyoruz’’ dedi.

ARŞİV