Kadıköy'de Zafer Yürüyüşü

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kadıköy’de binlerce vatandaşın katıldığı Kırmızı-Beyaz yürüyüşle büyük coşkuyla kutlandı.

04 Eylül 2014 - 14:26

Mustafa SÜRMELİ
30 Ağustos Zafer Bayramı Kadıköy’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Bayrağını alıp Bağdat Caddesi’nin yolunu tutan 7’den 77’ye binlerce vatandaş 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümünü coşkuyla kutladı.
Çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen ve Kadıköy Belediyesi tarafından desteklenen 30 Ağustos Bağımsızlık ve Zafer Yürüyüşü, Cumartesi günü 18.00’de Şaşkınbakkal Işıklar’da başladı.
Bağdat Caddesi’nin hemen hemen her yerinin kırmızı beyaz renklere boyandığı gözlenirken, sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Yürüyüşe Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Milletvekilleri Süheyl Batum ile Nur Serter’in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği, Bağdat Caddesi Forumu, Türkiye Gençlik Birliği, dayanışmalar, gönüllüler ve birçok dernek üyesi katıldı. Kadıköylü muhtarlar da üzerinde “Kadıköy Mahalle Muhtarları” yazılan pankartla yürüyüşte yerini aldı.
Yürüyüş Göztepe’deki Özgürlük Parkı önünde sonlanırken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu gerçekleştirildi, İstiklal Marşı okundu.
Kadıköy’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliğine Suudi Arabistanlı bir aile ile Somalili çift de ellerinde Türk bayraklarıyla katıldıkları gözlendi.

ARŞİV