Kadıköy'deki anıt ve heykellere bakım yapıldı

Kadıköy’ün simgesi haline gelen anıt ve heykeller tek tek ince bir çalışmayla onarıldı.

04 Ocak 2011 - 11:42

Her biri ayrı bir anlam ve önem ifade eden ilçemizdeki anıt ve heykellerin bakım ve onarım çalışması Kadıköy Belediyesi tarafından yapıldı. Doğal şartlar nedeniyle zaman içinde yıpranan bronz heykel ve mermer kaide bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Kadıköy’ün simgesi haline gelen anıt ve heykeller tek tek ince bir çalışmayla onarıldı. Çalışma kapsamında; Kadıköy İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı, Altıyol’da bulunan Boğa Heykeli, Kadıköy Belediye Başkanlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı, Kadıköy İskele Meydanı’ndaki Balıkçı Heykeli komple bakım ve onarıma tabii tutuldu. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün onayı doğrultusunda Kadıköy Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Nuray Keser ile Destek Hizmetleri Müdür Muavini M. Sabri İlze’nin konuyla ilgili titiz çalışmaları sonunda yaklaşık 1 hafta gibi kısa bir sürede tüm çalışmalar tamamlandı.
Çalışma kapsamında anıt ve heykeller üzerinde ve kaidelerde oluşmuş olan oksitlenmeler, yabancı maddeler özel temizleme ve bakım malzemeleriyle temizlendi. Doğal şartlar sonucu oluşabilecek oksitlenmeyi önlemek için heykellerin üzerine metal verniği uygulandı. Heykellerin altında bulunan mermer kaidelerin ve mermerlerinin hasar görmüş olanları söküldü ve aynı cins, renk tonu gözetilerek yenileriyle değiştirildi.
‘KADIKÖY’DE HER ŞEY DÜZENLİ VE TEMİZ OLMALI’
Bu söz Kadıköy Belediyesi’nin kadın yöneticilerinden Destek Hizmetleri Müdürü Nuray Keser’e ait. Gerçekten yaptığı her işte bir hanım eli olduğunu gösteriyor. Belediye içinde yetkisi dâhilinde yaptığı çalışmalarda olduğu gibi Kadıköy ilçesi cadde ve sokaklarının kente yakışır görüntülerini koruması için çaba gösteriyor. Bunlardan biri de ilçedeki anıt ve heykellerin bakım çalışması. Keser, anlam ve önemi büyük olan anıtların bakımının kendileri için prestij meselesi olduğunu belirtiyor.
Kadıköy Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Nuray Keser çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Kadıköy’de her şey temiz ve düzenli olmalı. Önce yöneticiler olarak bizler buna dikkat etmeliyiz. Kadıköy’de bunu başardığımızda önce biz mutlu oluruz. Anıt ve heykellerimizin bakımı da bu anlayışla gerçekleştirilmiş bir çalışmaydı” dedi.
Destek Hizmetleri Müdür Muavini M. Sabri İlze ise “Anıtlarımız Kadıköyümüzün birer simgesidir. Bu simgelere gereken önemi vermek, onların bakımını yapmak da bizim görevimizdir. Kadıköy ve kentlimize hizmet etmek bizim için bir onurdur” diye konuştu.

Mustafa Sürmeli
 


ARŞİV