Kadıköy'den Anadolu'ya 20 bin koli yardım!

Kadıköy’den Anadolu’ya Yardım Kampanyası 9. yılına giriyor. Türkiye’nin en ücra köylerine gönderilen yardım kolilerinin sayısı, 9. yıla girerken tam 20 bin koliye ulaştı.

05 Ocak 2011 - 10:02

Kadıköy’den Anadolu’ya Yardım Kampanyası 9. yılına giriyor. Türkiye’nin en ücra köylerine gönderilen yardım kolilerinin sayısı, 9. yıla girerken tam 20 bin koliye ulaştı.

Kadıköy Belediyesi’nin 2002 yılında başlatıp aralıksız sürdürdüğü Anadolu’ya Yardım Kampanyası, 9. yılına giriyor. Türkiye’nin birçok uzak noktasına yardım malzemeleri gönderen Kadıköy Belediyesi, Aralık ayı içinde toplam 700 koli yardım malzemesi Anadolu’ya ulaştırdı.
Anadolu’ya yardım kampanyası gönüllülerince, özenle seçilip ayrıştırılıyor. Türkiye’nin en ücra köylerine gönderilen yardım kolilerinin sayısı, 9. yılına girerken tam 20 bin koliye ulaştı.
Aras Kargo’nun yola çıkardığı tırlar kimi zaman Muş, Kars, Ardahan, Siirt, Batman gibi en uzak illerin küçük köylerine, kimi zaman da Artvin, Rize gibi Karadeniz Bölgesi’nin ücra yerlerine yardım kolileri taşıyor. Bu kampanya ile yola çıkan malzemeler kimi zaman bir garnizon komutanına, kimi zaman bir muhtara, kimi zaman okul müdürüne kimi zaman da bir dernek yetkilisine ulaştırılıyor. Aralık ayı içerisinde Aras Kargo’nun araçlarına yüklenen 700 koli yardım malzemesi, Hilvan, Bandırma, Bitlis, Artvin Hopa, Gaziantep, Ağrı, Yozgat, Bursa gibi illere gönderildi.
2002 yılında “Anadolu Aç Açıkta, Anadolu Üşüyor” çağrısıyla başlayan Anadolu’ya Yardım Kampanyası’nı Kadıköylüler’le birlikte 9 yıldır sürdüren Kadıköy Belediyesi, Aras Kargo’nun desteğiyle Kadıköy’den Anadolu’nun en ücra köylerine 20 bin yardım kolisi gönderdi. 2002 yılından bu yana Aras Kargo, tamamen ücretsiz olarak Sosyal Sorumluluk Projesi olarak Anadolu’ya yardım kampanyası projesine katkı sağlıyor.
2002 yılından bu yana tamamen gönüllü olarak hiçbir karşılık beklemeden çalışan Anadolu’ya Yardım Kampanyası Proje Koordinatörü Gönül Ersan, Kadıköylülerin kampanyaya olan desteğinin her geçen gün artarak devam ettiğini vurguluyor. Ersan, vatandaşlardan bağışladıkları ürünlerin temiz olmasına özen göstermelerini istiyor ve şöyle devam ediyor:
“Halkımız; kıyafetler, kitaplar, romanlar, bayan giysileri, erkek giysileri, çocuk giysileri, genç kızlara çeyiz, oyuncaklar ve daha bir sürü malzeme gönderiyor. Biz burada Anadolu’daki insanlara yardım etmek amacıyla elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kadıköylüler’den gönderdikleri giysilerin temiz ve yıkanmış olmasına dikkat etmelerini istiyoruz. Ayrıca daha çok kadın kıyafeti geliyor. 6 bine yakın kadın kıyafeti varken, erkek giysisi bulmakta zorlanıyoruz.”
YARDIMLARINIZI NERELERE YAPABİLİRSİNİZ?
“Anadolu’ya Yardım kampanyasında benim de bir tuzum olsun” diyorsanız, çocuklarınızın küçülmüş giysilerini, erkek giysilerini, kadın giysilerini (temizlenmiş bir şekilde) çocuk kitaplarını ve romanlarını aşağıdaki 6 merkezden evinize en yakın olanına bırakabilirsiniz.
-Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi: Saat:10.00 ile 18:00 arası haftanın 7 günü giysi ve kitap alımı yapılıyor.
-19 Mayıs Muhtarlığı: Saat:10.00 ile 18:00 arası haftanın 7 günü giysi ve kitap alımı yapılıyor.
-Kadıköy Belediyesi Acıbadem Gönüllü Evi: Saat:10.00 ile 18:00 arası haftanın 7 günü giysi ve kitap alımı yapılıyor.
-Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri Evi: Saat:10.00 ile 18:00 arası haftanın 7 günü giysi ve kitap alımı yapılıyor.
-Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllüleri Evi: Saat: 10.00 ile 18:00 arası haftanın 7 günü giysi ve kitap alımı yapılıyor.
-Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Gönüllüleri Evi: Saat:10.00 ile 18:00 arası haftanın 7 günü giysi ve kitap alımı yapılıyor.
Bilgi için: 0216 444 55 22

Sinem TEZER



 


ARŞİV