Kadıköy'den Ata'ya sevgi mektubu

Kadıköy Belediyesi’nin Sevgi Postanesi’nden Ata’ya mektup yazan 8 yaşındaki Zeynep’e, Anıtkabir’den duygu dolu bir yanıt geldi!

13 Mart 2013 - 11:25
 
Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Zeynep Aysoy, Ata’ya yazdğı mektup ve gelen yanıtla Kadıköy’ün gündemine geldi geçtiğimiz günlerde... Zeynep’in kısa ama sevgi dolu hikâyesini şöyle anlatalım sizlere; 8 yaşındaki Zeynep ve annesi Özlem Aysoy, şu an Çekmeköy'de ikamet etmelerine karşın önceleri Kadıköy’de yaşıyorlardı. Zeynep de o zamanlarda sık sık Caddebostan Kültür Merkezi’ne gidip çocuk oyunları izliyordu. İşte o alışkanlıkla, geçtiğimiz 14 Şubat Sevgililer Günü öncesine denk gelen bir günde yine CKM’nin yolunu tuttu anne-kız. Zeynep CKM’de Kadıköy Belediyesi’nin her yıl kurduğu Sevgi Postaneleri’nden birini gördü ve mektup yazmak istediğini söyledi.  Annesi “Kime yazacaksın kızım mektubunu?” diye sorduğunda, Zeynep’ten şaşırtıcı ve duygulu bir yanıt geldi; “Atatürk’e!”
 
ATA’YA VE ANNEANNEYE MEKTUP...
Özlem Aysoy önce şaşırdı, sonra sevindi kızının bu Atatürk sevgisine. Sonra Zeynep, Atatürk’e olan sevgisini ve özlemini kaleme aldı. Ancak sorun şuydu, kart hangi adrese gönderilecekti? Özlem Aysoy kızının Ata’ya mektup yazmasına destek olmuştu ama kime ve nereye göndereceklerdi mektubu? Sonra Özlem Hanımın aklına Anıtkabir geldi. Öyle de yaptılar. Zeynep'in sevgi kartını Atatürk adına Anıtkabir’e postaladılar. Özlem Hanım, günün birinde bir geri dönüş alacaklarını aklının ucuna bile getirmemişti o an. Zeynep o gün birine daha sevgi kartı atmıştı CKM’deki Sevgi Postanesi’nden. Kadıköy’de yaşayan sevgili anneannesine. Birkaç gün sonra Zeynep ve annesinin, anneanneyi ziyarete gittikleri bir gün kart da ulaşmıştı adrese.
 
ANITKABİR’DEN GELEN DUYGUSAL YANIT
Zeynep’in Ata’ya mektup gönderişinden çok kısa bir süre sonra bir gün Zeynep adına bir paket geldi Aysoy ailesinin evine. Paketin içinden Atatürk’le ilgili 2 kitap, Anıtkabir El Rehberi ve bir de mektup çıktı. Mektup el yazısıyla yazılmıştı ve Anıtkabir’den geliyordu. İmza olarak da Müze Komutanı Öğretmen Yüzbaşı Kasım Mehmet Teke’nin ismi vardı. Mektup aynen şöyleydi;
“Sevgili Zeynep,
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e hitaben yazmış olduğun duygu dolu hislerini ifade ettiğin kartını memnuniyetle okudum. Eminim ki, Atatürk yaşasaydı senin gibi bilinçli bir Cumhuriyet kızını gözlerinden öperdi. Yazmış olduğun kartında da belirttiğin gibi tabi ki bizler de büyük liderimiz ATATÜRK’ü özlüyoruz. Ama hatırlayacak olursan ATATÜRK şu sözleriyle kendisi hayatta olmasa da gelecekte bizlerin nasıl hareket etmesi gerektiğini çok güzel bir şekilde ifade etmiştir; ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsan ve hissediyorsan bu yeterlidir. İnanıyorum ki, ATATÜRK’ün göstermiş olduğu akıl ve bilim yolunda yürüyerek ülkesine, milletine ve tüm dünyaya yararlı bir insan olacaksın. Sana sağlıklı, mutlu ve başarı dolu bir ömür diliyorum…
Kasım Mehmet TEKE
Öğ. Yzb. Müze Komutanı”
 
BAŞKAN ÖZTÜRK: ‘NE MUTLU BİZE’…
Ata’ya yazılan mektuba Anıtkabir’den gelen bu güzel yant, Zeynep’i ve annesini duygulandırdı, heyecanlandırdı, sevindirdi ve gururlandırdı elbette. Anne-kız bu duygularını ve mektubu daha çok insanla paylaşmak için Twitter’a koyunca Kadıköy Belediyesi’nin dikkatini çektiler. Ve Başkan Selami Öztürk, küçük Zeynep’le biraraya geldi geçtiğimiz günlerde. Hasanpaşa’daki Kadıköy Belediye binasına annesiyle gelen Zeynep’i Başkan Öztürk sevgiyle karşıladı. Öztürk, yüksek sesle mektubu okuyan Zeynep’e '”Sen daha önce de Cumhuriyet tırında şiir okumuştun değil mi? Sen iyice Cumhuriyet'in simgesi oldun, tüm çocuklar gibi...” dedi. Hem Zeynep’i hem de böyle bir örnek bir Cumhuriyet çocuğu yetiştirdikleri için anne Özlem Aysoy’u tebrik eden Öztürk, duygularını şöyle ifade etti; “Atatürk'e kart atmak çok güzel bir fikir. Biz bu Sevgi Postaneleri’ni 3-4 yıldır kuruyoruz, bugüne dek kimsenin aklına gelmemişti. Seni kutluyorum. Elle, özenle yazılmış bir yanıt gelmesi bizi de duygulandırdı. Ne mutlu ki ATA’ya mektup yazacak kadar seven çocuklarımız ve onlara özenle cevap verecek askerlerimiz var....”  Anne Özlem Aysoy da “Bugün artık kaç çocuk Atatürk’e bu kadar değer veriyor? Kaç çocuk ona mektup yazıyor ve kaç çocuğa böyle güzel yanıt geliyor. Bunu herkesle paylaşmak istedik” diyerek, en yakın zamanda Anıtkabir’e giderek, mektubu kaleme alan komutan ile tanışmak istediklerini vurguladı. Buluşmanın sonunda Öztürk, Zeynep’e Cumhuriyet’e hizmet edenlerin anlatıldığı Çoban Ateşi adlı kitabı ve Atatürk'ün imzasının olduğu bir fincan takımı hediye etti.
 
 

ARŞİV