Kadıköy'den dayanışma örnekleri

Yeldeğirmeni’ndeki duyarlı vatandaşların çabalarıyla ortaya çıkan “dayanışma sepeti” ve “dayanışma tezgahı”, imkanı olanlarla ihtiyacı olanları biraraya getiriyor

08 Nisan 2020 - 10:25

Korona virüsü salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan binlerce Kadıköylü bugünlerde yaşadığı zorlukları dayanışarak çözmeye çalışıyor. Salgın nedeniyle birçok dükkan kapanmak zorunda kalırken, binlerce çalışan da işsiz kaldı. Ekonomik olarak kötü durumda olanlar için ise Rasimpaşa Mahallesi’nde iki güzel dayanışma örneği ortaya çıktı. Birincisi Karakolhane Caddesi’nin girişinde duvara asılan “dayanışma sepeti” diğeri ise Yavuztürk Sokak’ta bulunan “Yeldeğirmeni Ev Yemekleri” adlı dükkanın önüne açılan “dayanışma tezgahı.”

Karakolhane Caddesi’nin girişine konulan dayanışma sepetinin arkasında “imkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın” notu da yer alıyor. Kadıköylülerin yoğun olarak kullandığı bu caddeden geçen vatandaşlardan imkanı olanlar sepete gıda ürünleri bırakırken, ihtiyaç sahipleri de bırakılan paketleri alıyor.

“BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Yeldeğirmeni Ev Yemekleri’nin önüne kurulan dayanışma tezgahında ise sebze ve meyve ürünleri bulunuyor. Dükkan sahibi Sencer Adalı’nın çabalarıyla kurulan tezgahın sürekli kurulması planlanıyor.  Dayanışmak isteyen herkesin kendisiyle iletişim kurabileceğini söyleyen Adalı, “Dünya ve ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Öncelikle bu zor dönemde insanlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm. Öncelik her zaman insanlık. Bu nedenle Yeldeğirmeni Ev Yemekleri olarak dükkanımızın kapalı kaldığı süreçte elimizde olan tüm imkanları seferber ederek malzemelerimizi ihtiyacı olanlarla paylaşmak istedik.

Herkesin birbirine ihtiyacının olduğu günler yaşıyoruz. Bu olay gösterdi ki hepimiz aslında birbirimize çok muhtacız. Umarım bu dayanışma çığ gibi büyür. Benim yardımımdan ne olur demeyelim büyük küçük demeden birbirimize yardım edelim.” dedi.

Tezgahın her gün kurulması için çevre esnafıyla görüştüğünü ifade eden Adalı, şöyle konuştu: “Şu an bir sis bulutunun içindeyiz. Birbirimize çok ihtiyacımız var. Ben dünyayı iyiliğin kurtaracağını düşünüyorum. Böyle bir zamanda birbirimize destek olmayacağız da ne zaman olacağız. Paylaşmanın, dayanışmanın ne demek olduğunu artık daha iyi anlayacağız bugünler sona erdiğinde. Güzel mahallemizin cıvıl cıvıl sokaklarında yeniden el ele yürüyebilmek için paylaşmaya, yardımlaşmaya devam edelim. Bizi biz yapan paylaşmaktır.”


ARŞİV