Kadıköy'den ev almak daha pahalandı

E-ticaret platformu sahibinden.com’un verilerine göre bu yılın ikinci çeyreğinde Kartal, Şişli ve Ataşehir’de kiralar, Sarıyer, Üsküdar ve Kadıköy gibi ilçelerde ise satılık emlak fiyatları arttı.

08 Aralık 2011 - 14:04

E-ticaret platformu sahibinden.com’un verilerine göre bu yılın ikinci çeyreğinde Kartal, Şişli ve Ataşehir’de kiralar, Sarıyer, Üsküdar ve Kadıköy gibi ilçelerde ise satılık emlak fiyatları arttı. Buna göre en yüksek kira artışı yüzde 70 ile Kartal/Esentepe’de yaşandı. Kartal’dan sonra Şişli/Pangaltı yüzde 66, Ataşehir/Namık Kemal yüzde 53, Çekmeköy yüzde 49, Avcılar yüzde 49, Fatih yüzde 42 ile kira fiyatlarının en çok arttığı ilçe ve semler olarak sıralandı.

2011’in ikinci çeyreğinde her iki dakikada, üç emlak işlemi gerçekleşti. Aynı dönemde günde 2 bin 209 emlak satılan veya kiralanan sahibinden.com’da, 201 bin 088 adet konut, sahipleri ile buluştu. Verilere göre, İstanbul’da emlak piyasasındaki hareket şöyle gerçekleşti:
-Bu dönemde sahibinden.com’da yer alan 1 milyon 950 bin konut ilanı arasında yapılan değerlendirmede, en yüksek kira artışının yüzde 70 ile Kartal/Esentepe’de yaşandığı görüldü. Kartal’dan sonra Şişli/Pangaltı yüzde 66, Ataşehir/Namık Kemal yüzde 53, Çekmeköy yüzde 49, Avcılar yüzde 49, Fatih yüzde 42 ile kira fiyatlarının en çok arttığı ilçe ve semler olarak sıralandı.
-Satılık emlak fiyatlarının en çok arttığı bölge ise yüzde 105 ile Sarıyer/İstinye oldu. Kadıköy/Moda yüzde 89, Üsküdar yüzde 89, Büyükçekmece/Tepecik yüzde 87, Beykoz/Göksu yüzde 78 ve Şişli/Okmeydanı yüzde 64 ile satılık emlak fiyatları en çok artan diğer ilçe ve semler olarak ön plana çıktı.
 

ARŞİV