KADIKÖY'DEN GEÇİLMİYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıköy'de haftalardır sürdüğü yol çalışmaları halkı ve esnafı canından bezdirdi. Yollarda düşmeden yürümek cambazlık mahareti gerektiriyor.

27 Temmuz 2011 - 14:44

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kadıköy’de başlatmış olduğu yol çalışmaları ve kazılar Kadıköylüleri mağdur etti. Yaklaşık 2 ay önce başlayan çalışmalar nedeniyle, yollarda sorunsuzca yürümek bile imkansız hale geldi. Özellikle Kadıköy’ün en işlek caddelerinden biri olan Kuşdili Caddesi’ndeki kaldırım çalışmaları hem vatandaşın ulaşımını engelliyor, hem de esnafın müşteri kaybetmesine neden oluyor. Gerek sokaktaki simitçiler, gerekse de eczane, dönerci, fırın, manav, mağaza gibi mekanlar, bu durumdan son derece şikayetçi.

KUŞDİLİ ESNAFININ YENİ ADI: “MAĞDUR ESNAF”

Kazıların çıkardığı toz ve pislikten en çok etkilenen esnaf grubunun başında ise restoran ve cafeler geliyor. Yoldaki çalışmalardan dolayı oluşan tozların yemeklerin üzerine sindiğini, müşterilerin açık alanda oturacak yerleri olmadığını anlatan dükkân sahipleri, müşteri sayısının düşüşü nedeniyle ekonomik zorluklar yaşadıklarını vurguluyorlar. Bu yaşanan durumu ''sorumsuzluk'' olarak niteleyen esnaf, bu çalışmaların daha da uzaması halinde, ''yolları kapatıp protesto eylemi'' yapma hazırlığında...

KADIKÖY'ÜN ÇEVRESİ İNŞAAT!

İBB'nin ilçedeki çalışmalarının bir diğer adresi de Hasanpaşa'daki Kadıköy Belediye Binasının çevresi. Burası uzun zamandır büyük bir inşaat karmaşası halinde. Buradan geçmeye çalışan yayalar, bir yandan kaldırımda yürümeye, diğer yandan da hızla akan trafiğe kurban olmamaya çabalıyorlar. Kurbağalıdere Caddesi ile Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nin belediye binası önünde kesiştiği, oldukça yoğun olan yerde hiç trafik ışığının da olmaması, kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Belediye çalışanları da her gün işyerine giriş ve çıkışlarda, çukurlardan atlamak, tahta kalasların üzerinde yürümek, korkuluklara tutunmak gibi iptidai yöntemleri kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu durum sadece belediye çalışanını değil, belediyeye gelen Kadıköylüleri de zorluyor. Engelli olmayanların bile geçmekte zorlandıkları yerleri geçiş için kullanmak zorunda kalan engelli vatandaşlar da isyan ediyor.
Kadıköylüler, can kaybı ya da maddi hasarla sonuçlanan bir kaza yaşanmaması için, gerekli önlemlerin alınmasını ve çalışmaların hızla bitirilmesini istiyor.


Berna AKHUN / Eylem Başak ŞENTÜRK


 


ARŞİV