Kadıköy'den Hatay'a yardım eli

Hatay’ın Altinözü ilçesindeki İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ‘Cumhuriyet’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasını kazanan öğrencilerin ödülleri Kadıköy’den gitti.

11 Kasım 2010 - 09:42


Hatay’ın Altinözü ilçesindeki İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ‘Cumhuriyet’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasını kazanan öğrencilerin ödülleri Kadıköy’den gitti.

Kadıköy’de gönüllü birçok çalışmaya imza atan Hatice Ayten Eti özellikle okullara yaptığı yardımlarla çağdaş Cumhuriyet kadınının ruhunu simgeliyor adeta. Uzun yıllar Garanti Bankasında idarecilik yapmış, bankacılık üzerine kitapları yayımlanmış Hatice Ayten Eti, emekli olduktan sonra açtığı birçok kişisel resim sergisinin gelirleri ve birikimleriyle Kadıköy’ün maddi açıdan sıkıntı yaşanan bölge okullarında açtığı kütüphaneler ve Atatürk Kitaplıklarıyla adından söz ettiriyor. Bu yönüyle Kadıköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda “Kadıköyün Annesi” seçilmişti.
Bu kez İstanbul’a çok uzak Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Yiğityolu (Karbeyaz) Beldesi’ndeki İlköğretim Okulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyet” konulu şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. Törene katılamayan Ayten Hatice Eti’nin şiir ve kompozisyon dallarında ödül alan Esranur Sevik (8. sınıf), Ezgi Bolat (7. sınıf), Nimet Kuzu (7. sınıf) ve Refika Can Arslan’a (6. sınıf) aldığı hediyeleri, öğretmenleri verdi.
Okul Müdürü İbrahim Oyunlu törende yaptığı konuşmada; böylesine duyarlı çalışmaların sınır tanımadığını, çocuklarımız ve gençlerimiz için atılan her adımın anlamının çok önemli olduğunu vurgulayarak, yardımlarından dolayı Hatice Ayten Eti’ye ve Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Müdürü Cuma Bolat’a teşekkür etti. Bu vesileyle Hatay’da bölge okulu olan Yiğityolu İlköğretim Okulu’na Kadıköy’den kitap ve eğitime dönük olarak duyarlı yardımlar beklediklerinin çağrısını yaptılar.
Yardımlarınız için: Okul Müdür V. Kemal Keleş: 0535 688 44 15
 


ARŞİV