Kadıköy'e 4 yeni temizlik aracı

İlçenin cadde, sokak ve parklarının temizliği için 2004 yılından itibaren hizmete giren ve kadın çalışanların görevlendirildiği mini golf temizlik araçları yenileniyor.

04 Temmuz 2011 - 13:26

İlçenin cadde, sokak ve parklarının temizliği için 2004 yılından itibaren hizmete giren ve kadın çalışanların görevlendirildiği mini golf temizlik araçları yenileniyor.

Kadıköy Belediyesi 2004 yılında bir ilki gerçekleştirerek başlattığı ve birçok belediyeye örnek olan çalışmayı kararlılıkla sürdürüyor. Bilindiği üzere Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy’ün belli cadde, sokak ve parklarının temizliği için 2004 yılında Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde mini golf temizlik araçlarından oluşan bir filonun kurulması talimatı vermiş, ayrıca kadınların da çalışma yaşamına katılması amacıyla kullanımı kolay bu araçlarda kadın çalışanların görevlendirilmesini istemişti.
2004 yılında başlatılan ve örnek teşkil eden bu uygulama bugüne kadar başarıyla uygulandı. Kadıköylüler de şirin araçları hanım çalışanların kullanmasından memnun. Başta biraz şaşırsalar da Kadıköylüler artık bu görüntülere alıştılar.


MÜDÜR HASAN TAPAN TANITTI
Kadıköy Belediyesi’nin en yoğun çalışan birimlerinden olan Temizlik İşleri’nin müdürü Hasan Tapan 7 yıldır başarıyla uygulanan çalışmanın daha iyi yürümesi ve Kadıköylülere daha iyi hizmet sunmak için filoda revizyona gittiklerini ve 4 yeni golf tipi temizlik aracı aldıklarını söyledi.
Filoda 15 kadın personelin yer aldığını, yeni araçlardan 1 tanesinin Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda, diğer 3 tanesinin de Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde Kadıköylülere hizmet sunacağını belirten Hasan Tapan, “Filomuzdaki araçlarımızı Bağdat, Bahariye, Halitağa Caddeleri’nde, Kadıköy Meydanı’nda ve kısmen trafiğe kapalı yerlerde görevlendirdik. Kadıköy’ün dokusuna uygun hareket ettik. Golf arabaları küçük ve seri olduğu için küçük alanlarda da çalışmak mümkün. Bayanları görevlendirmemizin sebebine gelince; hanımlar bilindiği gibi temizliğin de simgesi. Evlerine nasıl temiz bakıyorlarsa kente de o titizlikle hizmet ediyorlar. Yeni alınanlarla birlikte filomuzdaki araç sayısı 11’e yükseldi. Tapan; Amacımız; çağdaş kent Kadıköy’e daha iyi hizmet sunmak” dedi.
 


ARŞİV