Kadıköy'e can simidi!

Kadıköylüler, sabah simitlerini Hasanpaşa'daki Can Simidi'nden alarak engelli bireylere istihdam sağlamak için yürütülen projeye destek olabilir.

14 Şubat 2013 - 14:43
 
Gökçe UYGUN
 
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), engellilere istihdam sağlamak ve engelliler için erişilebilir mekânlar yaratmak amacıyla engelli erişimine uygun ve çalışanları engellilerden oluşan bir simit cafe projesi olan “Can Simidi”ni hayata geçiriyor. “Her Simit Bir Ümittir” sloganıyla sürdürülen projede, Can Simidi cafeleri girişinden tuvaletine, menüsünden masasına kadar tüm engellilerin kullanımına uygun olarak tasarlanıyor. Proje kapsamında ilk şube Kadıköy'de açıldı. Hasanpaşa’da, Kadıköy Belediye binası karşısında yer alan cafenin açılışı, Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak ve TOFD yetkililerinin katılımıyla yapıldı.
Açılışta kurdeleyi Can Simidi'nin ilk engelli çalışanı Murat Abas ve Özocak birlikte kestiler. Kadıköy Belediyesi Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi aracılığı ile Can Simidi projesiyle buluşturulan Murat Abas, çok uzun süredir iş aradığını ve Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi ile tanıştıktan sonra çok kısa bir süre içerisinde böyle bir projede istihdam edilmiş olmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. TOFD' nin projesi kapsamında, Türkiye'nin her yerinde franchising verilerek Can Simidi şubeleri açılması planlanıyor. Şubelerde engelli ve engelsiz bireyler alabilecek ancak en az 1 engellinin çalıştırma zorunluluğu bulunuyor. Açılan her şubenin aylık cirosunun yüzde 3’ü TOFD’ye gidecek.  Kadıköy Belediyesi Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi de bu şubelere engelli personel yönlendirmesi yapacak.
 
 
 
 

ARŞİV