Kadıköy'e müjde!

Kadıköy'e yeni bir kültür sanat merkezi kazandırılıyor. kültürel, sanatsal faaliyetlerde kullanılması için Kadıköy Belediyesi'ne devredilen Kadıköy Mal Müdürlüğü binası, yakında hizmete açılacak

20 Mart 2015 - 10:18
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy Belediyesi, kentin sosyal, kültürel yaşamına yeni bir boyut kazandıracak adım attı. Belediye, kentin en gözde yerinde, mülkleri arasına kattığı yeni binayı Kadıköylülerin hizmetine açmaya hazırlanıyor.
Kadıköy Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü binasının Kadıköy Belediyesi’ne karşılıksız devredildiğini açıklayan Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kültür ve sanat nabzının atacağı bir mekânı Kadıköy’e kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kadıköy Belediyesi’nin; kültür merkezleri, kütüphaneleri, eğitim merkezleriyle söz sahibi konumda olduğunu belirten Nuhoğlu, yeni merkezin kentin entelektüel birikimine katkı sunacağını kaydetti.
 
GENİŞ KULLANIM ALANI
Kadıköy Belediyesi Emlak İstimlâk Müdürü Bülent Turan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, devrin 05.06.2014 tarihinde gerçekleştiğini söyledi. Rıhtım’daki, Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi (TESAK) olarak kullanılan Tarihi Şehremaneti binasına komşu olan binanın geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu ifade eden Bülent Turan, “942 metrekare arsa üzerinde kurulu bodrum artı 2 katlı bina yaklaşık 1400 metrekare kapalı alana sahip. Her bir kat 480 metre kare. Belediyemize kamu hizmetlerinde kullanılmak kaydıyla devredildi. Bina Kadıköy Belediyesi mülkleri arasına katıldı. 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu’nun 45. Maddesi’nin 3. Fıkrası gereğince sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler, kent kütüphanesi ve müze olarak kullanılmak kaydıyla Kadıköy Belediye Başkanlığı’na bedelsiz olarak devredildi” dedi.
 
2015’TE HİZMETE AÇILMASI BEKLENİYOR
Binanın halen vergi dairesi olarak kullanıldığını, henüz tahliyesinin gerçekleşmediğini belirten Turan, “Binanın tapusu Kadıköy Belediyesi’ne verildi ve bina belediyenin mülkleri arasına katıldı. Tahliyenin ardından yapılacak tadilat işleri sonrası belediyenin kamu hizmetleri burada sunulmaya başlanacak. Bu yıl içinde binanın belediye bünyesinde hizmete açılması planlanıyor” diye konuştu.

KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, belediyenin mülkleri arasına yeni dâhil olan bina ile ilgili düşünce ve projelerini Gazete Kadıköy’e anlattı:
Kadıköy’ün merkezinde yer alan binamızı tüm Kadıköylülerin kullanımına açacağız.  Kentin ulaşım ve sosyal alanlarının buluşma noktasında yer alan bina, kentin kültürel ve düşünsel birikimini yansıtan, bu birikime katkı sağlayan bir kültür-sanat odağı olacak. Binanın tarihi dokusunu koruyarak yapacağımız dokunuşlarla binanın mimari değerini ortaya çıkaracak, Kadıköy’e yeni bir buluşma noktası kazandıracağız.
Binamızda halka açık söyleşi, konferans ve sergilerin yanı sıra alanlarında uzman eğitmenler, akademisyenler ve ustaların eşliğinde atölyeler gerçekleşecek. Bunun yanı sıra Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi Kadıköy’ün önemli simalarının eserlerinin ve eşyalarının sergilenebileceği alanlar yaratacağız. Atölyeler Kadıköy’ün hem entelektüel birikimine katkı sağlayacak hem de ilçemizin birikimlerinden faydalanmamızı sağlayacak.  Kadıköy Belediyesi olarak kültür merkezlerimiz, kütüphanelerimiz, eğitim merkezlerimiz ile alanda söz sahibi konumdayız.
Binamız ile kentin merkezinden yurttaşlarımıza ihtiyaç duydukları bir mekânı sağlarken, kente yeni ve saygın bir kültürel buluşma noktası daha kazandırmış olacağız.
Kiralık yer bulunduğunda boşaltacaklar. Biz de hemen çalışmalara başlayacağız.  Olabilecek en kısa sürede Kadıköy’ü yeni bir kültür ve sanat merkezine kavuşturacağız.  Kısaca şu anda Mal Müdürlüğü olarak kullanılan alan Kadıköy’ün kültür ve sanat nabzının attığı, üretim yapan, herkesin faydalanacağı bir uğrak yeri olacak. Bize teslim edilir edilmez çalışmalara başlayacağız.

ARŞİV