Kadıköy'e yeni etüt merkezi

Kadıköy Belediyesi’nin yeni etüt merkezi “19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi”nde Türkçe, Matematik, İngilizce dersleri ile beraber müzik, drama ve resim dersleri de verilecek

13 Ekim 2016 - 13:34

 
Erhan DEMİRTAŞ
Kadıköy Belediyesi, ilçede bulunan etüt merkezlerine bir yenisini daha kazandırdı. Kozyatağı'nda hizmet verecek 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi 15 Ekim Cumartesi günü hizmete açılacak. Merkezde çocuk ve gençlerin eğitim şartlarını iyileştirmek ve koordinasyonunu sağlamak hedefleniyor.
Eğitimlerin ücretsiz olduğu merkezin çalışma koşullarını, verilecek eğitimin kapsamını ve içeriğini Kadıköy Belediyesi Eğitim Koordinatörü Hasan Demir ile konuştuk. 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde verilecek eğitimlerle çocukların eğitimsel, sanatsal ve felsefi gelişimlerinin aynı çatı altında toplanacağını ifade eden Demir, “2009 yılından bu yana çocukların eğitim hayatına yardımcı olmak, yoksul ve orta sınıf öğrenciler arasındaki paraya dayalı eşitsizliği kaldırmak amacıyla dört çocuk etüt merkezimizle hizmet vermekteyiz” dedi.
Hasan Demir öncelikli hedeflerinin TEOG’a hazırlanan öğrencilere eğitim vermek olduğunu belirterek, şu bilgileri paylaştı: “Matematik, İngilizce, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Sınıf Öğretmeni olmak üzere 6 öğretmenimiz bulunuyor. Tüm bunların yanında rehber öğretmenimiz çocukların kişisel gelişimlerinin takibini yapacak. 3. ve 4. Sınıf öğrencileri hafta içi okul saatlerini aksatmayacak şekilde Türkçe, Matematik ve İngilizce derslerini alacaklar. Ortaöğretim grubu olan 5.6.7 ve 8. sınıf öğrencilerine ise alanında uzman öğretmenlerimiz ders verecek.”

MÜZİK VE DRAMA DERSLERİ
19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde sunulan hizmetlerin tamamının ücretsiz olacağı bilgisini paylaşan Demir, merkezde 4 derslik olacağını ve 250 ila 300 öğrenciye eğitim verileceğini ifade etti. 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nin kurulduğu mahalle çevresinde yerelleşme o bölgeye ait olma amacı taşıdığını söyleyen Demir, “Bu amaç doğrultusunda öncelikle 19 Mayıs, Kozyatağı, Sahrayıcedid mahalleleri ve çevresinden öğrenci kabul ediyoruz” diye konuştu.
Hasan Demir, Sahrayıcedid, Kozyatağı ve 19 Mayıs mahallelerinde yaşayan ve 19 Mayıs Çocuk Etüt Merkezi’nde akademik branşlarda tamamlayıcı ve yardımcı eğitim alan öğrencilere müzik, drama ve resim kursları verileceğinin bilgisini paylaştı.
Yetenekli ve ihtiyaç sahibi çocukları tespit etmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın seçici jüriliğini üsteleneceği bir yetenek sınavının da düzenleneceğini söyleyen Demir, “sınavda çocuğun hangi müzik aletini çalabileceği fiziki ve duysal özelliklerine bakılarak karar verilecek. Müzik alanında piyano, keman, gitar, yan flüt ve perküsyon dersleri vermeyi planlıyoruz. Tüm bu derslerin yanında belirlenen çocuklar için solfej dersleri verilecek” dedi.
Sanat kurslarına sadece, 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Etüt Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler başvuru yapabilecek.

19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Etüt Merkezi adresi: Kozyatağı Mah, Bayar Caddesi, Kürkçü Sokağı, No: 10 Kozyatağı

ARŞİV