Kadıköy'ün 'su kâşifleri'

Kadıköylü öğrenciler su tasarrufu konusunda yaptıkları çalışmalarla uluslararası yarışmaya katılmayı hedefliyor

25 Şubat 2016 - 16:40
Kadıköy Göztepe İlkokulu öğrencileri şu günlerde önemli bir çevre konusu üzerinde çalışıyor. Öğrenciler, “Su Kâşifi” adı verilen uluslararası bir program kapsamında suyun tasarruflu kullanılması için okul bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.
Dünyanın suyunu tasarruflu kullanmak için İngiltere’de imzalanan uluslararası bir proje ile başlatılan programa 11 ülke katılıyor. Türkiye’den de toplam 200 okul bu projede yer alıyor. Tüm okulların katılımına açık ve ücretsiz olan projeye katılanlardan biri de Kadıköy Göztepe İlkokulu. Aralık’ta projeye katılan Göztepe İlkokulu suyun tasarruflu ve bilinçli kullanımıyla ilgili okul içi ve dışında yaptığı çalışmalarla 200 okul arasında ayın okulu seçilerek 6. sıraya yükseldi. 
Göztepe İlkokulu Su Kâşifler’inin hedefi Türkiye’de birinci olup, Londra’daki Uluslararası Kutlama Etkinliği’nde Türkiye’yi temsil etmek.

SU KÂŞİFLERİ PAZARDA
Göztepe İlkokulu Su Kâşifleri ekibi öğrencileri bu hafta öğretmenleri ve okul aile birliği üyeleriyle Göztepe Semt Pazarı’nı ziyaret etti. Semt pazarına su kâşifi programıyla ilgili hazırladıkları bilgilendirici panolarla giden öğrenciler, su kâşifi şarkısı eşliğinde pazar esnafı ve semt sakinlerine suyun önemi, idareli kullanımı ve proje hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin suyun tasarruflu kullanımıyla ilgili yaptığı çalışmalar semt sakinleri ve pazar esnafı tarafından beğeni topladı.  Suyun tasarruflu kullanılması konusunda 8-14 yaş arası öğrencilerin katıldığı  ve geçtiğimiz yıl başlayan Su Kaşifi programı Eylül ayında tamamlanacak.

 

ARŞİV