KADIKÖY'ÜN 20 YILI

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 20 yıldır hizmet verdiği Kadıköy’de gerçekleştirdiği projeleri, kendi kaleminden Gazete Kadıköy okurları için anlattı.

27 Mart 2014 - 08:53

Kadıköy, 31 Mart Pazartesi gününden itibaren yeni belediye başkanıyla yola devam edecek. İlçeye 20 yıl hizmet veren Başkan Selami Öztürk, yeni yaşamına merhaba derken, Kadıköylü’ye vedasını 20 yıldır  Kadıköy’de gerçekleştirilen hizmetleri hatırlatarak yaptı.Başkan Öztürk,Kadıköy'ün 20 yılını anlattığı yazısının girişinde şunlaarı söyledi:“20 yıllık belediye başkanlığım sona eriyor. Bu sürede tüm Türkiye’ye örnek olabilecek birçok proje gerçekleştirdik. Bu projelerin birçoğu diğer yerel yönetimlerce alındı, uygulandı ve geliştirildi. Kadıköy’ü Kadıköylülerle birlikte yönettik. Yeşil alanlara yönelik her türlü müdahaleye karşı birlikte mücadele ettik. Birlikte Kadıköy’ü Türkiye’nin en yaşanır ilçesi haline getirdik. Bu sürede eksiklerimiz ve hatalarımız elbette olmuştur ama Kadıköy Belediyesi kurumsal, ilkeli duruşuyla hep en önde ve başarılı oldu. Bu zaman tünelinde Kadıköy’de 20 yılda belli başlı yapılan işleri anlattım.”
  İşte Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün sayfalarımıza       sığmadığı için kısaltmak zorunda kaldığımız hizmetlerinden öne çıkanlar:
 1994 - AİLE DANIŞMA MERKEZLERİ ESDEM
10 mahallede kurduğumuz Aile Danışma Merkezleri hem meslek hem de temel eğitimlerin verildiği merkezlerdi. Bu merkezlerde daha çok ekonomik ve sosyal olarak dezavantajlı kesimler hedef alındı. Özellikle kadınların sosyal yaşama katılımları için her türü destek verilirken bir yandan da ekonomik özgürlüklerinin sağlanması amaçlandı. Şu an çalışma, Eğitim Sosyal Destek Merkezleri çatısı altında devam ediyor.
1995 - ÖZGÜRLÜK PARKI
Yaklaşık 120 dönüm alana sahip olan Özgürlük Parkı Kadıköy’ün nefes aldığı noktalardan biri. Park ilk yapıldığında çorak bir alandı ve ağaçların büyümesi ve parkta yapılan düzenleme ile bu alan adeta şehir içinde bir vahaya dönüştü. Yaz aylarında parkta bulunan amfi tiyatro on binlerce kişinin katıldığı kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline geldi. Parkın içinde yaşa göre oyun grupları, spor alanları, koşu parkurları, dinlenme yerleri ve Kadıköy’ün ağaç ve çiçek ihtiyacını karşılamak için fidanlık ile sera yer alıyor. 
1995 - GÖNÜLLÜ EVLERİ
Her mahallede yer alan gönüllü projesini Türkiye’de ilk olarak biz uyguladık. Kadıköy’ün 21 mahallesinde gönüllüler bir yandan kültür, sanat, spor aktiviteleri yaparken bir yandan da kentin sorunlarının çözümünde aktif rol alıp kent dinamizmini güçlendirdiler.
1996 - DR. RANA BEŞE SAĞLIK POLİKLİNİĞİ
Hayatını Kadıköylülere adayan Dr. Rana Beşe’nin ismini verdiğimiz sağlık polikliniğinde sağlık güvencesi olmayan hastalar ücretsiz hizmet alıyor. Diğer hastalardan muayene ücreti alınmıyor. 7 katlı modern hizmet olanaklarına sahip poliklinikten her yıl on binlerce Kadıköylü faydalanıyor.
 
1997 - FİKİRTEPE VE İMAR SORUNU
1980’den önce başlayan plansız bir yapışma örneğine sahip Fikirtepe, Dumlupınar ve Eğitim mahallelerinin bir kısmı uzun yıllar imar sorunlarıyla boğuştu. Bu bölgede yaşayanların hak kaybına uğramaması için tapu tahsis belgelerini veren Kadıköy Belediyesi’dir. Vatandaşların bir yandan sağlam binalarda oturmaları diğer yandan da mağdur olmamaları için belediyemiz mücadele etti ve bu bölgede yaşayan vatandaşların yanında oldu. Plansız yapılaşma sebebiyle bu bölgeye birçok hizmeti sunamadık, ama buna rağmen Aile Danışma Merkezlerimiz, Çocuk Etüt Merkezlerimiz, Kadın Sağlığı Merkezimiz, Mahalle Sağlık Birimlerimiz yapılabildi. Bulabildiğimiz en küçük yeşil alanı da park olarak değerlendirdik. İmar sorununun çözümünde sona gelindi. Bu noktadan sonra mahalleliyle dayanışma içinde verdiğimiz mücadele sonunda hem hak kaybı olmayacak hem de bu bölge artık cazibe merkezi olacak.

 1998 - KREŞLER
Kadıköy Belediyesi yuvaları, çocukların gelişimleri göz önünde bulundurularak hazırlanmış eğitim programları, düzenli beslenme olanağı ve çocukların düzenli yapılan sağlık kontrolleriyle hem kaliteli hem de ekonomik hizmet sunuyor.
    1999 - HAYVAN BARINAĞI
Geçici Hayvan Bakım Merkezimiz İstanbul’daki ilk bakım merkezlerinden biriydi. Gönüllülerin desteğiyle şimdiye kadar binlerce sokak hayvanının aşı, muayene, tedavi ve bakımını yaptık. Zamanla köpekler mikroçip uygulaması ile tüm bilgilerini içeren dijital kimliklere sahip oldular. Sahiplendirme kampanyası ile her yıl yüzlerce minik dostumuza sıcak bir ev sağladık.
1999 - HALİS KURTÇA KÜLTÜR MERKEZİ
“Hem çocuklar hem büyükler için” sloganıyla kurulan Halis Kurtça Kültür Merkezi kısa sürede çocuk tiyatroları ile anılan bir merkez oldu. Bu kültür merkezi birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmanın yanında gönüllülerin Türk Sanat Müziği koro çalışmaları ile resim çalışmalarının da kalbi oldu.
1999 - GAZETE KADIKÖY
Gazete Kadıköy her hafta 30 bin tirajla yayınlanan ve sadece Kadıköy’e dair haberlerin yer aldığı Türkiye’nin en uzun süre kesintisiz yayımlanan yerel gazetelerinden biri oldu. Kültür-sanat ve spor haberlerinden toplumsal olaylara gazetenin sayfaları hep Kadıköy ile doldu.
 
2000 - BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ
Sanatçı Barış Manço’nun anısına vefatının ardından bu ismi alan kültür merkezi, birçok semt tiyatrosuna ev sahipliği yapmanın yanında seminer salonları ve sergi salonu ile de diğer birçok sanatsal aktiviteye ev sahipliği yapıyor.
2000 -BETON ZEMİN LABORATUVARI
“Depremden değil, çürük binalardan korkun” sloganıyla 1999 depreminin ardından İstanbul’un ilk beton zemin laboratuvarlarından birini Kadıköy’de açtık. Bu laboratuvarda hem var olan yapıların beton ve zemin testleri yapılıyor hem de yeni yapıların sağlamlığını sağlamak için beton kalite standartlarının kontrolleri yapılıyor.
 
2000 - BAK KADIKÖY VE AFET YÖNETİMİ
1999 depremi sonrasında mahalle ölçekli afet eğitim programı düzenlendi. Mahalle Afet Gönüllüleri ile yerel afet örgütlenmesi sağlandı. Belediye Afet Kurtarma timi ile afet ve acil durumlara müdahale edebilen profesyonel ekip oluşturuldu.

2001 - ÖZGÜRLÜK PARKINDA TİYATRO FESTİVALLERİ
Her yıl Özgürlük Parkı amfi tiyatrosunda on binlerce Kadıköylü yıldızlar altında ücretsiz tiyatro izleme şansını elde ediyor. Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği bu festival İstanbul’daki büyük bir kültür açığını doldurmakla beraber geleceğin büyükleri çocuklar da unutulmadı.
 
          2002 – ANADOLU’YA YARDIM KAMPANYASI
Anadolu’ya uzanan yardım eli, Anadolu’ya Yardım Kampanyası ile Anadolu’nun birçok noktasına giysi, gıda, kırtasiye gibi yardım malzemeleri iletildi. Kadıköylülerin desteğiyle sağlanan yüz binden fazla yardım kolisi, köy okullarından afet bölgelerine kadar aralıksız ihtiyaç sahiplerine gönderildi ve gönderilmeye devam ediyor.
2002 - KADIN KONUK EVİ
Ülkemizdeki birkaç merkezden biri olan Kadın Konuk Evi, kadın ve çocuk kapasitesi ile hem gelen misafirlere etkili psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti vermek hem de iş bulma ve üretime yönelme açısından daha modern bir ortam oluşturulması amacıyla hizmet veriyor.
2002 - KADIKÖY GENÇLİK MERKEZİ
Kalamış’ta yer alan özel işletmeler belediye tarafından kamulaştırılarak herkesin kullanabileceği bir merkez haline getirildi. Merkezde birçok spor aktivitesinin yapılabileceği alanların dışında kurs ve eğitimler de yapılıyor.
 
2002 -E-BELEDİYE UYGULAMALARI

Kadıköy Belediyesi, yaşam kalitesini artırmak ve yaşamı kolaylaştırmak ilkeleri doğrultusunda gelişen teknolojileri yakından takip etti ve bunları Kadıköylülerin kullanımına sundu. Artık birçok işlem (tahakkuk, tahsilât, beyan bildirimi, imar durumu sorgulama vb.) Belediye’ye gelmenize gerek kalmadan internet ortamından gerçekleştirilebiliyor.
 
2003 - SOSYAL TESİSLER
Belediye olarak kamuya ait olan hiçbir yer özel işletmelere verilmedi. Belediye bu mekânları hep kendi iktisadi teşebbüsleri aracılığıyla işletiyor. Başta Kalamış, Fenerbahçe ve yeni açılan Moda tesisimiz olmak üzere park ve mahalle evlerimizdeki tüm işletmeler belediyemize bağlı olarak hizmet veriyor.
2003 - ZANAATKÂRLAR SOKAĞI
Bahariye Caddesi’ne girdiğinizde hemen soldaki ilk sokakta sizi Gazeteci Ali Suavi Heykeli karşılar. Bu sokağı Zanaatkârlar Sokağı olarak tasarladık. Sanatsal üretim yapan sanatçıların hem üretim süreçlerini sergileyebilecekleri hem de satış yapabildiği bu sokak Kadıköy’e gelenlerin uğrak mekânı oldu.
2004 - ENGELLİ DANIŞMA VE DAYANIŞMA MERKEZİ
Bu merkezde engellilerin kent hayatına katılımı sağlamak için projeler üretildi. Engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kampanyalar, araştırmalar ve uygulama çalışmaları yapıldı. 2014 yılında da yeni, modern ve geniş bir mekâna taşındı.
 
2004 - GÖRME ENGELLİLER KÜTÜPHANESİ
Türkiye’de yalnızca birkaç tane olan, görme engellilerin kullanabileceği bir online kütüphane oluşturuldu. Bu sayede birçok kitap gönüllüler tarafından seslendirildi ve görme engellilerin ulaşabileceği hale getirildi.
 
2004 - ENGELLİ İSTİHDAM PROJESİ
Bu proje ile engellilerin ekonomik hayata katılımı sağlandı. Hem engellilere uygun meslek eğitimleri verildi hem de sektörle işbirliğiyle iş olanakları sağlandı.
 
2004 - SATIN ALMA SAHİPLEN
Kadıköy’deki sokak hayvanlarının sadece aşı, bakım ve tedavilerini yapmayıp onlara sıcak bir yuva kazandırdık. “Satın Alma Sahiplen” sloganıyla hem petshoplardaki satışın önüne geçmek hem de barınakta sevgi ve ilgiye muhtaç minik dostlarımızın mutlu bir yuva edindirmeyi amaçladık.
2004 -  ENGELLİ TAKSİ
Türkiye’de ilk olarak Kadıköy’de kullanılmaya başlanan bu taksi hizmeti kısa sürede tüm Türkiye’ye yayıldı. Kadıköy’de yaşayan ve evden çıkmaları güç olan engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkıp sosyal hayata katılmaları, bunun yanı sıra gündelik eğitim ve sağlık ihtiyaçları bu taksi sayesinde sağlanabiliyor.
444 00 81


2004 - TARİHİ ÇARŞI YENİLENDİ
Kadıköy Tarihi Çarşı’yı geleneksel dokusuna uygun olarak restore ettik. Tamamen trafiğe kapatılan bölge, özel olarak tasarlanan kent mobilyaları ve aydınlatmaları ile Kadıköy’ün gözbebeği oldu. Şu an hafta sonu Anadolu yakasının kalbi Kadıköy’de atıyor. Tarihi Çarşının ardından düzenlenen Halitağa Caddesi de kısa sürede canlandı.
2004 - PARK SPOR ALETLERİ
Açık alanlarda ve parklarda kullanılan spor aletlerini Türkiye’de ilk olarak biz uyguladık. Şimdi Kadıköy’de olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında da bu spor aletlerine rastlıyoruz.
İlk olarak belediyemiz tarafından başlatılan parklarda spor etkinliği ile de spor eğitmenleri eşliğinde Kadıköy’deki birçok parkta düzenli olarak sabah sporları yapılıyor.
2005 - CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ
Sadece Kadıköylülere değil tüm İstanbullulara ev sahipliği yapan Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) çağdaş olanaklarla kültür, sanat etkinliklerini buluşturuyor. 650 kişilik ana etkinlik salonunun dışında birçok küçük sahneye, sergi ve konferans salonlarıyla butik bir sanat kütüphanesine sahip.
 
2005 - PLAJLAR
Yapılan su ölçümleriyle denize girilebilir raporu verilmesinin ardından Caddebostan ve Suadiye Plajlarını düzenleyip halkın kullanımına açtık. Kadıköylülerin 40 yıllık deniz özlemi tarihi plajlarının açılmasıyla sona erdi.
2005 - BİSİKLET YOLLARI
Kadıköy, İstanbul’da en uzun bisiklet yoluna sahip ilçesi. Bisiklet kent içi ulaşım aracı olarak kullanılmasa da gezi parkuru olarak Kadıköy sahil hattında uzun bir güzergâha sahip.
2005 - GÖZTEPE PARKI YEŞİL KALACAK
İBB’ye ait olan Göztepe 60. Yıl Parkı’nın yine İBB tarafından imara açılmasına karşı Kadıköylülerle birlikte uzun süren bir mücadelemiz oldu. Hem kişisel olarak ben hem belediye hem de Kadıköylüler bu imara açma girişimine karşı dava açtık. Tekrar tekrar kamuoyunun gündemine gelen bu dava şimdilik askıya alındı ama Kadıköylülerin bu parkın imara açılmasına karşı duruşları değişmeyecek.
2006 - 19 MAYIS KÜLTÜR MERKEZİ
Bu kültür merkezimiz adeta mahalle eğitim merkezi olarak hizmet veriyor. Kurulduğundan bu yana birçok branşta eğitim verilen merkezde toplantı ve seminer salonlarının yanı sıra bir kütüphane de yer alıyor.
 
2006 - YENİ ÇÖP SİSTEMİ UYGULAMASI
Yer altında sızdırmaz konteynerlerin kullanıldığı modern elektronik araçlı çağdaş çöp toplama sistemi 2005 yılında ilk kez Kadıköy’de uygulanmaya başlandı. Yeni sistemde çoğu zaman etrafa su sızdıran, çöplerin dağıldığı konteynerler yer üstünden yer altına alındı, çöpler tamamen elektronik optik sistemli özel çöp kamyonları ile toplanıyor.
2007 - SÜREYYA OPERASI
Eski milletvekili Süreyya İlmen’in Avrupa’daki opera salonlarından etkilenerek, Kadıköylülerin kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1927 yılında yaptırdığı bina; Kadıköy Belediyesi tarafından Darüşşafaka Cemiyeti’nden 49 yıllığına kiralanarak, eski kimliğine kavuşturuldu ve restore edilerek İstanbullu sanatseverlerin hizmetine yeniden açıldı.
 
2007 - ÇOCUK SANAT MERKEZİ
Temel hedefi çocukların müzik eğitimi alması ve müzisyen yetiştirmekten çok sanata duyarlı, estetik duygusu gelişmiş, takım çalışması yapabilen çocukların yetişmesine olanak sağlamak olan merkezde konservatuvarlar kadar kaliteli bir eğitim ortamı sağlanıyor.
 
2007 - MAHALLE EVLERİ-KOŞUYOLU MAHALLE EVİ
Hem mahalle sakinlerinin hem de semt düzeyinde örgütlü olan mahalle gönüllülerinin kullandığı mahalle evleri Kadıköy’ün soluk aldığı mekânlar oldu. Koşuyolu’ndaki mahalle evimiz ise etkinlik, atölye alanları ve içinde bulunduğu park ile semtin gözdesi oldu.
 
2007 - ÇOCUK AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
Çocuk Diş Sağlığı Merkezimizde Kadıköy’de ilköğretim çağındaki çocuklar okullardan düzenli olarak alınıyor, ağız, diş sağlığı kontrolleri ve tedavileri yapılıyor. Tüm bu hizmetler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Bünyesinde engelli ameliyathanesini de barındıran sağlık merkezi Avrupa standartlarında alt yapıya ve personele sahip.
 
2008 - ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla açtığımız erkek öğrenci yurdu “Belediyenin görev, yetki ve sorumluluk alanında yer almadığı” gerekçesiyle hakkımda dava konusu oldu. Kamuyu zarara uğratmak suçlamasıyla hakkımda 240 bin TL kişisel olarak ödemem amacıyla dava açıldı. Belediye han, hamam restoran, hayvan barınağı açabilir ama öğrenci yurdu açamıyor. Uzun yıllar devam eden yargı süreciyle Sayıştay’a kadar giden dava 2013’ün Kasım ayında lehime sonuçlandı.
2008 - ATIK KOORİNASYON VE E-ATIK PROJESİ
Kadıköy, atık geri dönüşümünün en çok yapıldığı ilçe. İstanbul’daki ilk geri dönüşüm istasyonu Kadıköy’de kuruldu. Kâğıt, cam ve plastik atıkların geri dönüşümü ile başlanan proje daha sonra elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümüyle devam etti.

2008 - EVLENDİRME DAİRESİ
Yenilenen Kadıköy Evlendirme Dairesi İstanbul’un en çok talep edilen evlendirme dairesi oldu. Canlı nikâh uygulaması ile evlendirme salonunda kıyılan nikahlar belediyemizin internet sayfasından canlı olarak izlenebiliyor. Web sayfamızdan aynı zamanda meclis toplantıları da canlı olarak yayınlanıyor.
 
          2008 - ÇOCUK HASTALIKLARI POLİKLİNİĞİ
Ağız Diş Sağlığı projesinin başarısının ardından hayata geçirdiğimiz bu poliklinikle ilköğretim okullarındaki çocuklara tarama, tedavi, laboratuvar tetkikleri, çocuk ve ergen gelişimi takibi ve de sağlıklı beslenme hakkında uzman hekim kadrosu hizmet veriyor.
 
2009 - ENGELLİ AMELİYATHANESİ
Tüm Türkiye’ye ücretsiz hizmet veren engelli ameliyathanesini kurduk. Klinik koşullarında normal şartlar altında diş hekimi ve uygulanan diş hekimliği tedavi yöntemlerine uyum sağlayamayan, diş tedavi uygulamaları yalnızca genel anestezi altında uyutularak gerçekleştirilebilen, Kadıköy ilçesi ya da tüm yurdumuzda ikamet eden zihinsel ve fiziksel engelli vatandaşlarımızın, yaş sınırı gözetilmeksizin protetik tedavi (diş protezi ) hariç tüm diş tedavilerini tamamen ücretsiz olarak yapıyoruz.
2009 - BUTİK BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI

Kadıköy Belediyesi’nin başlattığı “Butik Belediyecilik” anlayışı ile yenilenen cadde, sokak ve parkların nasıl olacağına sokak sakinleri karar vermeye başladı. Herkesin katıldığı toplantılar düzenleniyor, belediyenin internet sayfasında proje duyurularıyla, kullanılacak malzemeden dikilecek ağaçların türüne, aydınlatma sisteminden çiçeklerin seçimine kadar semt sakinlerinin karar verdiği sokaklar sokak şenlikleri ile açılıyor.
2009 - ÇOCUK ETÜT MERKEZLERİ
Çocuk Etüt Merkezlerimizin amacı çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunmak, geleceklerini doğru şekilde yönlendirebilmelerine destek olmaktı. 4 ayrı noktada açtığımız etüt merkezleriyle hem çocukların eğitim hayatlarına destek olduk hem de onlarla birçok etkinlik yapma fırsatı elde ettik. Kütüphane ve bilgisayar gibi olanakların da olduğu bu merkezlerde çocuklarımızı sosyal hayata kazandırmak ve onları doğru yönlendirmek adına rehber öğretmenler aracılığı ile psikolojik danışmanlık hizmetleri de sunuluyor.
 
2009 - DOYA DOYA SANAT
Kadıköy Belediyesi, “Sokakta Doya Doya Sanat” adıyla başlattığı sanat aktivitelerini hafta sonları mavi noktalı alanlarda, ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Sokaktan geçenlerin müziğin sesine kapılarak durup, dinledikleri ve alkışlarıyla yoğun ilgi gösterdikleri sanat etkinliklerine yaz ayları boyunca başta Bahariye Caddesi, Kadıköy Çarşı, Kriton Curi Parkı, Özgürlük Parkı, Moda, Fenerbahçe Parkı ve Bağdat Caddesi olmak üzere mavi noktaların olduğu her yerde rastlayabilirsiniz.
2009- EVCİL HAYVAN AŞI VE TEDAVİ MERKEZİ
Kadıköy’deki sokak hayvanlarının ücretsiz olarak aşı ve tedavilerinin yapıldığı, uzman veteriner hekimlerin görev aldığı merkezde binlerce sokak hayvanının aşı, tedavi ve bakımını yaptık. Merkezimizde Mikroçip ve kimlik uygulamasıyla minik dostlarımızın kaybolmasını ve terk edilmesinin önüne geçmeye başladık. 
 
2009 - YELDEĞİRMENİ MAHALLE CANLANDIRMA PROJESİ
Tarihi dokuya sahip Kadıköy’ün en eski apartmanlarının olduğu Yeldeğirmeni Mahallesi ÇEKÜL işbirliği ile kendine has yapısı korunarak yenilendi. Sokakların alt ve üst yapısı düzenlenirken tarihi binaların korunması için de çalışma yapıldı. Semtte küçük parklar yapılırken kendine has özelliği olan bazı binalar belediyemizce satın alındı, restore edilerek yaşayan mekânlar haline getirildi.
2010 - PLASTİK POŞET YASAĞI
Doğaya zarar veren ve geri dönüşümü çok uzun yıllar alan plastik poşetin kullanımını azaltmak için ilk olarak Kadıköy’de başlayan uygulama ile plastik poşet kullanımı yasaklandı, esnaf ve vatandaşlar doğada daha kolay bozunan ürünler veya file, kese kâğıdı gibi alternatifler kullanmaya teşvik edildi.
2010 - BARIŞ MANÇO EVİ
Sevgili Barış Manço’nun Moda’da yaşadığı, eserlerini ürettiği evi belediyemiz tarafından Halk Bankası’ndan kiralandı ve müze-ev konseptine uygun olarak düzenlendi. Evde piyanosu, kıyafetleri, yüzükleri gibi Barış Manço’ya ait birçok detay yer alıyor. Ev yaşayan bir mekân haline getirilerek çocuklar ve büyükler için etkinlikler düzenleniyor.
 
2010 - KOZYATAĞI KÜLTÜR MERKEZİ
Kozyatağı semtinde sıcak bir merkez inşa ettik. Kadıköylüler kültür sanat aktiviteleri için Kozyatağı Kültür Merkezi’ni kullanırken Kadıköy Belediye Meclisi de toplantı ve çalışmalarını bu merkezde yürütüyor. Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi teknik olanakları ve yapısı sebebiyle duayen tiyatrocular tarafından Türkiye’nin en iyi sahnelerinden biri olarak tanımlanıyor.
 
2010 - ORGANİK PAZAR
Ekolojik Üreticiler Derneği ile işbirliği yaparak Özgürlük Parkı’nda Organik Halk Pazarı açtık. Her çarşamba günü Özgürlük Parkı’nda kurulan Organik Halk Pazarı’nda organik ürün sertifikalı taze sebze ve meyvelerin dışında kurutulmuş organik ürünler de satılıyor.
2010 - KÜTÜPHANELERİMİZ
Belediyemize ait Rasimpaşa’daki Kemal Tahir Halk Kütüphanesi, CKM Sanat Kütüphanesi ve Caddebostan Muhtar Özkaya Halk Kütüphaneleri hem kitap kurtlarının vazgeçilmez mekânları oldu hem de yazarlarla okurların buluştuğu mekânlar oldu.
2010 - HEYKELLER
Kentin birçok noktasına yerleştirdiğimiz heykeller Kadıköy’ü adeta açık hava müzesine çevirdi. Güzel Sanatlar Fakülteleri ile yaptığımız işbirliği ile Kadıköy’ü hem Kadıköylü sanatçı ve yazar büstleri hem de sanatsal figürler içeren heykellerle donattık.
2011 - SODEM
Kadıköy Belediyesi öncülüğünde kurduğumuz Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ile Avrupa Birliği’yle karşılıklı ilişkiler geliştirdik. AB’nin merkezi Brüksel’de ve Avrupa’nın diğer şehirlerinde ülkemizdeki sosyal demokrat yerel yönetimlerin faaliyetlerini ve sorunlarını aktardık.
2011 - VAN DEPREMİ
Van Depreminin hemen ardından belediye binamız adeta bir yardım üssüne döndü. Sosyal medyayı hızlı bir şeklide kullanan gençlerin öncülüğünde binlerce kişi hem yardımları topladı hem de onları ayırma, kolileme çalışmasında yer aldı. Kadıköy Belediyesi diğer sosyal demokrat belediyeler ile Van’a ilk başta acil yardım malzemeleri olmak üzere birçok kez yardım iletti. Depremin üzerinden yıllar geçmesine rağmen Kadıköylüler Van’daki kardeşlerini unutmadı, konteyner kentlerde yaşayanlara giysi vb. ihtiyaçların yanında çocuklar için oyuncak yolladı.
 2011 - MAMOGRAFİ VE KADIN SAĞLIĞI MERKEZİ
Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi’nde; ultrason, mamografi, smear testleri ve kadın hastalıkları muayeneleri ücretsiz olarak yapılıyor. Kadıköy sınırları içinde yaşayan tüm kadınlara meme ve serviks kanseri konusunda erken tanı ve doğru tedaviye yönlendirme hizmeti sunuluyor.

2011 - ÇOCUK RUH SAĞLIĞI MERKEZİ
Çocuk ağız, diş ve iç hastalıkları polikliniklerinden sonra çocukların gelişimde önemli bir unsur olan ruhsal gelişimleri için kurduğumuz merkezde hem çocuklara hem de ailelerine ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Uzman psikologlar eğitim kurumlarıyla işbirliği ile genel eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıyorlar.
 
2012 - SOSYAL MEDYA OFİSİ
Kadıköy sosyal medyanın en yoğun kullanıldığı bir yer iken belediyenin kullanmaması abes olurdu. Van depremi sonrasında gençlerin yardım organizasyonunda sosyal medyayı çok verimli bir şeklide kullanmaları ve belediyemizi bu organizasyonun üssü haline getirmeleri bize sosyal medya bürosu kurma fikrini doğurdu. Bu büro kısa sürede hem vatandaşlarla kurduğu diyaloglar ve çözüm üreten projeleriyle Türkiye’nin en iyi sosyal medya bürosu haline geldi.
2012 - MURALİST DUVAR BOYAMA FESTİVALİ
Her yıl yerli ve yabancı mural (duvar resmi) sanatçılarıyla Kadıköy’deki boş bina cepheleri resimlerle donatılıyor. Geleneksel hale gelen festivale dünyanın birçok yerinden sanatçılar katılıyor. Bu festivalle Yeldeğirmeni semti adeta açık hava sanat galerisine döndü.
2013 - TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY
Yeldeğirmeni’ndeki eski Özen Sineması yenilenerek kente dair tasarımların özgürce yapıldığı, tartışıldığı, fikirlerin oluştuğu ve uygulamaya geçirildiği bir merkez haline dönüştü. TAK’ta hem Kadıköy’e has kentsel ürün tasarımları yapılıyor hem de kentsel planlama çalışmaları yapılıyor.
2013 - EVDE BAKIM HİZMETLERİ
Yatağa bağımlı, yaşlı ya da engelli Kadıköylüler, belediyemizin evde hemşirelik hizmetinden ücretiz olarak yararlanabiliyor. Ambulanslarımız da randevu ile hasta nakil hizmeti veriliyor.
Randevu için: 444 0 197
2013 - KUŞDİLİ ÇAYIRI MÜCADELESİ
Kadıköy’ün kalbinde yer alan Kuşdili Çayırı yine Kadıköylülerin mücadeleleriyle AVM olmaktan kurtuldu ama yeşil alan olarak düzenlenmesi için çabalar devam ediyor.
2013 - İTO ARAŞTIRMASI
İstanbul Ticaret Odası’nın yaptığı araştırmaya göre Kadıköy yaşam kalitesinin en yüksek olduğu ilçe oldu. Kentin fiziki yapısının yanı sıra sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerinin de göz önünde bulundurulduğu araştırma Kadıköy’ü en yaşanır ilçe olarak belirledi.
2013 - PETSHOPLARDA HAYVAN SATIŞI YASAĞI
Kadıköy Belediyesi Meclisi’nde aldığımız kararla petshoplarda kedi köpek ve tavşan gibi hayvanların satışını yasakladık. Kadıköy, İstanbul’da en çok petshopun olduğu ilçe ve bu dükkânlarda kötü koşullarda veteriner desteği olmadan günlerce tutulmasına karşı aldığımız karar sonrası petshoplar sıkı bir şeklide denetleniyor.
2013 - SOSYAL YAŞAM EVİ
Kadıköy ilçesinde yaşayan 65 ve üstü yaş grubundaki vatandaşlara; sağlık hizmetleri, temel bakım hizmetleri, kişisel gelişim faaliyetleri, sosyo-kültürel faaliyetler, psiko-sosyal destek hizmetleri, eğitsel hizmetle sağlamak üzere açıldı. Bu merkez kısa sürede semtin buluşma noktası haline geldi.
2013 - HAYDARPAŞA GARI VE ÇEVRESİ İÇİN MÜCADELE
Ulaştırma Bakanlığı ilk önce Haydarpaşa Garını ulaşım hattının bir uğrağı olmaktan çıkardı. Sonra İBB tarafından Kadıköy Meydan’la birlikte hazırlanan projeyle hem Garın otel olarak kullanılma olanağı oluşturuldu hem de arka kısmındaki alana yoğunluğu arttıracak ticaret alanı eklendi. Bu plana Kadıköylülerle birlikte 5 bin resmi dilekçeyle itiraz ettik. İBB bu planda ısrar ediyor bizim de mücadelemiz devam ediyor.
 
2013 - ELEKTRİKLİ ÇÖP TOPLAMA ARAÇLARI
Bu araçlarla hem çöp toplama daha sessiz yapılıyor hem de enerji tasarrufu sağlanıyor. Zamanla belediyemizin elektrikli araç kullanım oranını arttırmak da diğer bir hedefimizdi.
2013 - KALAMIŞ ATATÜRK AKILLI PARK
Kadıköy’deki parkları akıllı park konsteptine uygun olarak tasarlamaya başladık. Enerji verimliliğini sağlamak için Kalamış Atatürk Parkı’ndaki aydınlatma güneş enerjisiyle sağlanıyor. Sulama, gri suların arıtılmasıyla yapılıyor. Oyun grupları yaşlara göre farklılık gösteriyor. Hayvanlar için ayrı oyun alanları yer alıyor.
2014 - EĞİTİME HEP DESTEK OLDUK
Belediyemiz görevi olmamasına rağmen okul aile birliklerinin talebiyle birçok okulun, bahçe, spor alanı, derslik, atölye, bahçe duvarı, dış cephe düzenlemesi yaptı.
2014 - 108 PARK
2014 yılı itibariyle Kadıköy’de 108 tane parkımız oldu. Bu parklarda çocuk yaş aralıklarına göre oyun grupları, engellilere özel oyun grupları, hayvan oyun alanları, spor aletleri, tartan ve toprak yürüyüş parkurları, kedi evleri, kedi ve köpekler için suluklar ve dinlenme noktaları yer alıyor.
2014 - ÜCRETSİZ İNTERNET
Kadıköy Altıyol’da başlattığımız ücretsiz internet uygulamasını tüm Kadıköy’e yaymak için altyapı çalışması tamamlandı. Artık parklarda, meydanlarda, kültür merkezlerinde engelsiz, ücretsiz internet olacak.
2014 - İNTERAKTİF ÇOCUK KÜTÜPHANESİ
Bu kütüphanede bir yandan çocuklar aileleriyle birlikte sosyalleşirken diğer yandan da kitap okuma ve eğitsel aktivitelerle çocukların pedagojik olarak gelişimlerine katkı sağlanıyor.
2014 - YELDEĞİRMENİ SANAT
Rasimpaşa Mahallesi’nde 1895 yılında manastır okul ve kilise olarak inşa edilen Tarihi Notre Dame du Rosaire Kilisesi’ni, ”Yeldeğirmeni Sanat” adıyla açtık. Uzun süre atıl durumda olan 119 yıllık tarihi bina, Kadıköy Belediyesi’nce restore edilip, titizlikle yeni sanat mekânı olarak hazırlandı.
2014 - KADIKÖY TARİH,EDEBİYAT,SANAT KÜTÜPHANESİ
şgal İstanbul’unda Milli Mücadele taraftarı aydınların düzenlediği mitingler gibi birçok toplumsal ve siyasi olaya tanıklık etmiş tarihi bir yapı olan Şehremaneti binasını kütüphaneye dönüştürdük. Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın bilimsel yönlendirme ve danışmanlığındaki kütüphane, başta Kadıköylü aydınlar olmak üzere çok sayıda sanatçıya dair bilgi ve belgeler ile tarih, edebiyat ve sanat kitap ile belgelerinin yer alacak. Kütüphanede ayrıca söyleşi ve etkinlikler düzenlenecek.
2014 - KARİKATÜR EVİ
Hasanpaşa’da bulunan eski ahşap bina belediyemiz tarafından satın alındı. Bina restorasyonun ardından karikatür evi olarak kullanılacak.
2014 - AHMET HAŞİM EVİ
Rıhtım Caddesi üzerinde bulunan ve Ahmet Haşim’in bir süre yaşadığı ve eserlerini yazdığı ev olarak bilinen eski ev belediyemiz tarafından satın alındı. Burası restore edildikten sonra yine yazarların kullanabileceği bir merkez olarak kullanıma açılacak.
2014 - MÜCADELEYE DEVAM!
Çağdaş bir Kadıköy’ü birlikte yarattığımız tüm Kadıköylülere teşekkür ederim. Daha demokratik ve çağdaş bir ülke için mücadeleye devam edeceğim. Sevgiler...
 

ARŞİV