Kadıköy'ün atıl köşeleri tasarımla canlanıyor

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Aslan, Kadıköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğündeki peyzaj mimarları ve birçok mimarın buluştuğu verimli bir çalıştay gerçekleşti.

02 Mayıs 2013 - 15:08

Büşra TANRITANIR

Fotoğraf: Baran ÇEVİK

TAK’ta (Tasarım Atölyesi Kadıköy), buluşan Kadıköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü çalışanları ile tasarımcılar, Kadıköy’ün atıl köşeleri için fikirler üretti.
İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Aslan başkanlığında 24 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen Çalıştayda, yenilikçi ve hayati dokunuşlara dair Aslan’ın yaptığı sunumun ardından, katılımcılar deneyimlerini ve görüşlerini paylaştılar. Çalışma alanları seçen katılımcılar için bu buluşma, süreci başlattı. Sonraki adımlar için birlikte ve paylaşımcı bir ortamda, TAK çatısı altında hızlı ve yaratıcı tasarımlar üretme kararı alan katılımcılar, bu sürecin, klasik proje süreçlerinden farklı olması, herkesin fikir alışverişinde bulunduğu bir ortamda yapılması ve projeler üretilmesi gerektiğini savundular. Çalıştay sonunda, Dr. Deniz Aslan ve katılımcılar, bu süreci gönülden desteklediklerini ve TAK çalışma yöntemini yenilikçi bulduklarını belirttiler. Çıkacak çalışmalardan çok umutlu olduklarının altını çizen katılımcılar, Kadıköy Belediyesi’ni, bu girişiminden dolayı kutladılar.

ARŞİV