Kadıköy'ün balıkçıları hatırlandı

Kadıköylüler eski Kadıköy’ü unutmuyor. Kişileriyle, mekânlarıyla, olaylarıyla eski Kadıköy, zaman zaman düzenlenen çeşitli etkinliklerle hatırlanıyor.

31 Mayıs 2011 - 10:27

Kadıköylüler eski Kadıköy’ü unutmuyor. Kişileriyle, mekânlarıyla, olaylarıyla eski Kadıköy, zaman zaman düzenlenen çeşitli etkinliklerle hatırlanıyor. Bunlardan birtanesi de geçtiğimiz hafta Caddebostanlılar tarafından düzenlenen “5. Caddebostan Balıkçıları ve Sandalcıları Anma Günü”ydü. Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Zeynep Leman Kalıpcı tarafından hazırlanan anlamlı günde eski Kadıköy, Caddebostan sahili ve sahilin semt tarihine adını yazdırmış, balıkçıları, sandalcıları ve şahsiyetleri anıldı. Kendisi de eski bir Kadıköylü olan Zeynep Leman Kalıpcı, yaptığı konuşmada, çocukluk ve gençlik yıllarından hatırladığı balıkçıları, sandalcıları ve semtin şahsiyetlerini tek tek anlattı.
Eski bir Caddebostanlı olarak Sadun Boro’nun eşi Oda Boro’nun da katılarak renklendirdiği ve balık-ekmeklerin yendiği etkinlikte Oda Boro eski Caddebostan sahillerini ve şahsiyetlerini özlemle andıklarını söyledi. Caddebostanlı Faik Tükenmez ise halen plaj yolunda doğduğu evde yaşadığını belirterek, tanıdığı bir uzak yol kaptanının Caddebostan ile ilgili olarak söylediği, “Dünyada hiçbir denizden karanın görüntüsü Caddebostan’ın açıktan görüntüsü kadar güzel değil” sözünü hatırlattı. Köşkleri ve yeşillikleriyle, eğlence mekanlarıyla Caddebostan’ı anlatan Tükenmez, mekanların ve orkestraların da çok kaliteli olduğunu vurguladı. Dededen Kadıköylü olduğunu söyleyen Şükran Arıkkan ise balık tutup yedikleri sahilden kayıkla açıldıklarını, kayık küreklerinin oluşturduğu nasırların hala elinde hatıra olarak kaldığını paylaştı.


MUSTAFA SÜRMELİ


 


ARŞİV