Kadıköy'ün havuzu serinletecek

Kadıköy’ün bir eksiği kapanıyor. Kadıköy Belediyesi kullanışlı ve çevre dostu yarı olimpik havuz yapmak için çalışmalara başladı

19 Haziran 2015 - 13:57
Mustafa SÜRMELİ
Yaz mevsimi ile birlikte artan sıcaklar ve nem, serinlemek için insanları havuz ve sahillere itiyor. Kadıköy Belediyesi, uzun zamandır spor tesisi ve havuz ihtiyacı duyulan ilçeye yeni bir tesis kazandırmaya hazırlanıyor.
Belediye, içinde açılır-kapanır çatısıyla dört mevsim konforlu kullanım sunacak yarı olimpik yüzme havuzu bulunan bir spor tesisi inşa edecek.
Acıbadem Mahallesi’nde imar planında “Spor Tesisi Alanı” olarak belirtilen yere, sağlıklı kent kapsamında yapılacak spor tesisiyle tüm vatandaşların spor yapma imkânına kavuşması amaçlandı. Tesisin, mimari açıdan estetik, kullanışlı ve çevreye saygılı projelendirildiği belirtildi.

HAVUZ VE SPOR TESİSİ BİRARADA
2 bin 678 metrekare alan üzerine bodrum, zemin kat ve iki normal kat olarak inşa edilmesi planlanan spor tesisi ve havuz projesi; çağdaş mimarisi, görünümü ve kullanım alanlarıyla göz kamaştıracak.
Yarı olimpik yüzme havuzu; açılır-kapanır çatı ile dört mevsim konforlu kullanıma imkân verecek şekilde tasarlandı.
Tesiste iki adet kapalı spor salonu da bulunacak. Bunlar; fitness, yoga, pilates vb. salon sporlarının kolaylıkla yapılabileceği şekilde tasarlandı. 
Kafeterya; havuz ile birlikte veya ayrı kullanıma imkân sağlayacak konumda planlandı.
Servis birimleri kapsamında havuz ve spor salonlarına servis sağlayacak soyunma odaları, lavabolar ve idari mekânlar da yer alacak.

HAVUZLAR SEZONU AÇTI
Geçmişin sayfiye yeri Kadıköy’e yaz geldi. Bir zamanlar plajlarıyla ünlü ilçede yaz sezonu başladı. Kirlilik nedeniyle denize eski rağbet olmasa da kentin havuzları sezonu açtı. Kentin farklı noktalarındaki havuzlar 2015 yaz sezonu için hazırlıklarını tamamlayarak kapılarını açtı. Kadıköylüler için ilçedeki havuzlardan bir derleme yaptık.
Dalyan Club Havuzu: Kızıltoprak-Çiftehavuzlar semtleri arasındaki tarihi semtte bulunan mekân, İstanbullulara açık yüzme havuzu ile serinleme imkânı sunuyor. Halka açık yarı olimpik havuza üyelik de kabul ediliyor. Günlük kullananlar hafta içi 50, hafta sonu 70 TL ile havuzdan yararlanabiliyor. Üyelere ise yarı yarıya indirim söz konusu.
Faruk Ilgaz Tesisleri Havuzu: Kadıköy’ün güzide semtlerinden Fenerbahçe’de bulunan tesislerde havuz keyfi de bambaşka. Yarı olimpik havuz halka açık. Ayrıca üyelik de kabul ediliyor. Hafta içi 60, hafta sonu 80 TL ödeyerek havuza girilebiliyor. 
Bostancı Clubsporium Havuzu: Sadece üyelere açık olan havuza hafta sonları sadece üyeler girebilirken, üye misafirleri hafta içi havuzdan faydalanabiliyor.
Türk Balıkadamlar Spor Kulübü Havuzu: Yarı olimpik havuzdan üye ve misafirler de yararlanabiliyor. Tarihi kulüp dalış eğitimi de veriyor.
Double Tree By Hilton Kadıköy Havuzu: Mekân, terasta deniz manzarası eşliğinde havuz keyfi sunuyor. Hafta içi 100, hafta sonu 120 TL ile havuz imkânından yararlanılabiliyor. 0-7 yaş arası ise ücretsiz.
Moda Deniz Kulübü Havuzu: Sadece üyeler kullanabiliyor. Üyelerin misafirleri hafta içi 50, hafta sonu 75 TL ile havuz imkânlarından yararlanabiliyor.


ARŞİV