Kadıköy'ün huzuru için toplantı

Kadıköy'deki suç olaylarının azaldığını açıklayan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, 'Oranları sıfırlayana dek çalışacağız' dedi.

21 Ekim 2010 - 18:39


Kadıköy'ün huzuru için toplantı

Kadıköy'deki suç olaylarının azaldığını açıklayan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, 'Oranları sıfırlayana dek çalışacağız' dedi.
 


Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'nün (KEM) 2010 Huzur Toplantısı, geçtiğimiz günlerde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Mrşı ile başlayan toplantıya; Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, KEM mensupları, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Toplantıda KEM'in yaptığı çalışmaları slaytlar eşliğinde aktaran Boydak, geçen yıllar ile 2010 yılına ilişkin karşılaştırmalı rakamlar verdi. Boydak, Kadıköy'de 206 yılında 3 bin 541 adet evden hırsızlık vakası yaşandığını ancak bu rakamın bu yıl 937'ye düştüğünü belirterek, şöyle devam etti:
''Yine 2006 yılında işyerinden 1524 hırsızlık olayı yaşanmış. Ama 2010'da sadece 346 olay oldu. Otodan hırsızlık da yine aynı yıllarda 6 bin 728'den 1550'ye geriledi. 2006'da 1348 otomobil çalınmış, bu yıl ise 123 tane. Gördüğünüz gibi suç rakamları hızla düşüyor. Kadıköy geçen yıla dek tüm suçlarda ilk sıralardaydı. Ama şuan öyle değil. Ama bu demek değil ki 'Tamam, bizim işimiz bitti'. Kadıköy polisi olarak bu rakamları daha da alt seviyelere indirmek için çalışmaya devam edeceğiz''
Boydak'ın konuşmasının ardından Kadıköylüler ve Kadıköy'de yaşayan sanatçıların ilçedeki güvenlikle ilgili görüşlerini anlatıldığı bir sunum yapıldı.

‘KADIKÖY DAHA GÜVENLİ OLACAK’

Toplantıda Boydak'ın ardından konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Kadıköy, her anlamda bir cazibe merkezi olduğu için, özellikle haftasonları insanlar ilçemizi ziyaret ediyorlar. Bu kalabalık ortam hırsıza, uğursuza da davetiye çıkarıyor” tespitinde bulundu. Öztürk, Kadıköy'deki korsan CD ve kitap sorununun emniyet ve belediye arasında işbirliği sayesinde bitirildiğini anımsatarak, “Kadıköy suç oranları itibariyle zirvedeydi ama şimdi aşağılara indi. Bunun için emniyet teşkilatı kadar tüm kurumların ve yurttaşların da birlik olması gerek. İnanıyorum ki Kadıköy daha da güvenli bir yer haline gelecek” diye konuştu. Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan da elbette sorunsuz ilçe olamayacağını ancak önemli olanın sorunları gayret ve işbirliği ile çözmek olduğunu vurgulayarak, Kadıköy'ün bu anlamda örnek olduğunu, suç oranlarının azalmasından gurur duyduklarını dile getirdi. Karahan, “Belki Kadıköy polisi kendi reklamını çok yapmıyor ama biliyoruz ki biz rahat uyuyalım diye polis hep uyanık” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından, Boydak, Öztürk ve Karahan, katılımcıların soru ve sorunlarını dinledi, sorunların çözümü için gerekli ne varsa yapacaklarını söyledi.


ARŞİV