Kadıköy'ün yıldızı eğitim için parlıyor

“Çocukların Geleceği Parlasın” sloganıyla Kadıköy’den yola çıkan Stars of İstanbul, 10-14 yaş arası çocukların temel eğitim alabilmesi için parlayacak.

21 Nisan 2011 - 11:42

UNICEF Türkiye yararına, Türkiye’nin en büyük çok amaçlı açık hava sanat etkinliği olarak İstanbul’da doğup dünyayı saracak ve 1 Eylül-30 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘Stars of İstanbul – İstanbul’un Yıldızları’ sosyal sorumluluk projesi Kadıköy’den başladı. Birleşmiş Milletler ile UNICEF'in “2015’e kadar Temel Eğitimsiz Çocuk Kalmasın” hedefine öncülük edecek proje kapsamında İstanbul’un en önemli noktaları renkli, sevimli yıldızlarla donanacak ve çocukların el emeği göz nuru muhteşem bir sergi düzenlenecek. Her yıldızdan elde edilen gelir ise 100 çocuğun eğitimine destek sağlayacak.

Stars of İstanbul projesinin yıldızlarından ilki, 20 Nisan 2011 tarihinde Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi resim öğrencileri tarafından boyandı. Kadıköylü çocuklar boyadıkları yıldızla, 81 ilde hiç okula başlamamış ya da çeşitli nedenlerle okulu terk etmek zorunda kalmış 10- 14 yaş arası on binlerce kız ve erkek çocuğun temel eğitim alabilmeleri için destek verdi. Etkinliğe katılarak çocuklarla birlikte önlüğünü giyip yıldızı boyayan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Herkesi yıldız almaya ve eğitime destek olmaya çağırıyorum” dedi.
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi resim öğrencileriyle yıldızı boyarken onlarla sohbet eden Başkan Öztürk, projenin önemiyle ilgili çocuklara bilgi verdi ve çok önemli bir çalışmaya katkıda bulundukları için onlara teşekkür etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Öztürk, “Okul çağında olup da okuyamamış ya da eğitimini tamamlayamamış çocuklar için bu kampanya düzenleniyor. Bu sayede çocuklar okumaya başlayacak. Bu UNİCEF Türkiye Komitesi’nin ciddi bir eğitim atağıdır. Bu yıldızlar sanatçı ve öğrenciler tarafından hazırlanıyor. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerine de teşekkür ediyorum. Herkesi yıldız almaya ve eğitime destek olmaya çağırıyorum” dedi.
Çocukların hayal gücünün bir eseri olacak “Kadıköy’ün yıldızı” 23 Nisan tarihinde Göztepe Özgürlük Parkı’nda, Eylül ayından itibaren ise Bağdat Caddesi’nde sergilenecek.

MUSTAFA SÜRMELİ


 


ARŞİV