Kadıköy'de 6 günlük Gebelik Okulu

Kadıköy Belediyesi, anne adaylarının hamilelik döneminde bebek bakımında bilgi sahibi olmaları için Rana Beşer Polikliniği’nde gebelik okulu düzenliyor.

28 Kasım 2014 - 10:52
Kadıköy Belediyesi, anne adaylarının hamilelik döneminde bebek bakımında bilgi sahibi olmaları için Rana Beşer Polikliniği’nde gebelik okulu düzenliyor.

10 Kasım Pazartesi günü başlayan gebelik okulunun bu ayki eğitimi 18 Kasım tarihinde sona erdi. 3 yıldır devam eden gebelik okulu anne adaylarına 15 kişilik gruplar halinde; hamilelik dönemi, doğum ve doğum sonrası dönem ve bebek bakımı ile ilgili eğitim veriyor. Eğitime katılan anne adaylarına eğitim sonunda sertifika veriliyor. 6 gün süren eğitim programında, deneyimli kadın-doğum, beslenme ve diyet uzmanları ile psikologlar tarafından anne adaylarına bilgi veriliyor.

8-15 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan eğitim programına anne adayları ön kayıt yaparak gebelik ve sonrası hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Dr. Rana Beşer Sağlık Polikliniği’nde 10.00- 14.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitim programına başvuru yapmak isteyen anne adayları, 0216 348 40 27 telefon numarasını arayabilirler.
 
GEBE OKULU EĞİTİM PROGRAMI
1.Gün: Hamilelik Sağlık ve Doğum- Doğum Sonrası Kadın Sağlığı
2.Gün: Hamilelik Sürecinde Psikolojik Değişiklikler- Doğum Sonrası Depresyon- Annelik Rolü ve İletişim- Yeni Doğan Bebeğin Psikolojik Gelişimi
3.Gün: Hamilelik ve Emzirme Dönemi Sağlıklı Beslenme- Anne Sütü
4.Gün: Bebek Sağlığı, Bebek Bakımı ve Beslenmesi
5.Gün: Bebek Yıkama ve Bebek Masajı Uygulaması
6.Gün: Bebek ve Çocuklarda İlkyardım

ARŞİV