Kadıköy'de açılış maratonu

Toplam 108 parkın bulunduğu Kadıköy’e son 1 ayda 4 park kazandıran Kadıköy Belediyesi, 16 Mart’ta da Ziverbey’deki Sanat Parkı’nı açacak.

13 Mart 2014 - 09:34
Toplam 108 parkın bulunduğu Kadıköy’e son 1 ayda 4 park kazandıran Kadıköy Belediyesi, 16 Mart’ta da Ziverbey’deki Sanat Parkı’nı açacak. Çocuklara ücretsiz terapi hizmeti sunan Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi de yeni yerine taşındı.
 
 
Mart ayını yeni hizmetlerinin tanıtımına ayıran Kadıköy Belediyesi, geçen haftayı da yine yeni açılışlarla geçirdi. Açılışların ikisi 7 Mart Cuma, diğeri de 9 Mart Pazar günü yapıldı. Cuma günü Göztepe’deki eski Meteoroloji arazisine yapılan Demokrasi Parkı ve parkın içindeki Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi’nin yeni binası açıldı. Pazar günü de Doğa Parkı Kadıköylülerin hizmetini sunuldu. Kadıköy’e veda etmeye hazırlanan Belediye Başkanı Öztürk, açılışlarda yaptığı konuşmalarda, görevi sırasında her zaman yeşil alanların imara açılmamasını kentin namusu olarak kabul edip, bu konuda mücadele ettiklerini söyledi. Öztürk, “Örneğin Meteoroloji arazisinin imara açılması konusunda da tek dava açıp hukuki mücadele eden kurum Kadıköy Belediyesi’dir. Bu konunun tarihe not düşülmesini istiyorum. Bu alana yapılan binaları asla içimize sindirmedik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı imar değişiklikleri ile yeşil alandan konut alanına çevrilen yerler için 100’e yakın dava açtık. Bu çaba sayesindedir ki birçok alanı koruduk ve yeşil kalmasını sağladık. Bizler, benden önceki belediye başkanım Cengiz Özyalçın ile bu konuda görevimizi tam yaptık. Benden sonra gelecek olan arkadaşımın da aynı duyarlılığı göstereceğinden şüphem yok. Çevre konusunda şimdi herkes duyarlı. Nerede bir ağaç dalı kopsa hemen telefon, mail ya da sosyal medya ile duyulup, bu konuda hemen bir olumlu tepki oluşuyor. Bu da yeşilin korunması için mutluluk verici” dedi. Kadıköy’de park sayısını arttırmak için kazanılan en küçük boş alanı dahi parka dönüştürdüklerini vurgulayan Öztürk, “Eski bir yerleşim olan Kadıköy’de park yapacak alan bulmakta zorlanıyoruz. Kamulaştırma ya da satın alma yoluyla aldığımız en küçük alanı dahi çocuklar için oyun alanı, yetişkinler için spor yapıp dinlenebilecekleri park haline dönüştürüyoruz. Bunu başarabildiğimiz ölçüde kendimizi mutlu hissediyoruz. Mevcut parklarımızı yenileyerek semt sakinlerinin hizmetine sunuyoruz. Umut ediyorum ki mevcut yapıların yenilenmesi ile ileriye dönük yeni alanlar açılacak ve daha fazla park yapma imkanımız doğacak” diye konuştu. Kadıköy’de parklar konusunda beklentilerin yüksek olduğunu da kaydeden Öztürk, eskiden çocuk parklarında sadece çocuklar oynarken, şimdi her yaş grubunun parkları kullandığını, spor yapıp, vakit geçirdiğini belirtti. Öztürk, Kadıköy’deki parkları da bu beklentiler doğrultusunda yeniden dizayn ettiklerini söyledi.
 
DOĞA PARKI AÇILIŞI İKİ BAŞKANI BULUŞTURDU
Sahrayıcedid Doğa Parkı açılışına Kadıköy’ün bir önceki Belediye Başkanı Cengiz Özyalçın da katıldı. Özyalçın, “Sevgili Başkanıma teşekkür ediyorum. 89’dan başlayan ve devam eden birliktelik bozulmayacak. 20 yıllık görev sürenizde çok güzel işlere imza attınız. Şahsım ve mahallem adına hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim” dedi. Sahrayıcedid Muhtarı Seval Özkan da “2.5 yıldır muhtarlık yapıyorum. Bu 3. park açılışımız. Diğer parklarımız da yenilendi, güzelleşti. Kadıköy’de yaşamanın ayrıcalık olduğunu bizlere hissetiren Başkanımıza, yeşile hassasiyeti olarak bir mahalle muhtarı olarak çok minnetarız” dedi.
 
ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ TERAPİ…
Kadıköy İlçesinde yaşayan, öncelikli 0-6 yaş olmak üzere, 0-14 yaş çocuklara, ergenlere ve ailelerine daha mutlu ve huzurlu bir gelecek sağlamak hedefiyle yola çıkan Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi yeni yerinde hizmete devam ediyor. Yeni binasına geçtiğimiz günlerde taşınan merkez, Türkiye’deki çocuklara yönelik ilk “koruyucu ruh sağlığı merkezi” olarak öne çıkıyor. 14 Mart 2011’de Yeldeğirmeni'nde açılan merkezde, o günden bu yana 2 bin 535 çocuğa 21.921 kez terapi seansı verildi. Ayrıca yetişkinlerde de 256 kişi 2 bin 452 kez terapi hizmeti sunuldu. 92 defa tekrarlanan “Birlikte Çözüyoruz” adlı seminerlerle 1811 kişiye ulaşan merkez, ilçe genelinde tüm ilk ve ortaöğretim okullarında bulunan anasınıflarındaki 2 bin 405 öğrenciye de yerinde ruhsal risk değerlendirmesi yaptı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’nde bireysel danışmanlık, grup terapisi, eğitim grupları, zihinsel ve duygusal durum değerlendirmesi, anne-baba eğitim seminerleri, okul ve yuva danışmanlık uygulamaları ve toplum bilincini arttırmaya yönelik yazılı ve görsel çalışmalar yapılıyor. Merkezde uzman bir kadro tamamen ücretsiz hizmet veriliyor.

ARŞİV