KADIKÖY'DE ATATÜRK İÇİN EL ELE

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında, Kadıköy’de binlerce kişinin oluşturduğu saygı zinciri ile anıldı.

13 Kasım 2014 - 14:05
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında, Kadıköy’de binlerce kişinin oluşturduğu saygı zinciri ile anıldı.

 

  Röportajlar:Mustafa SÜRMELİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa yolculuğunun 76. yılında binlerce Kadıköylü, Fenerbahçe-Bostancı arasındaki sahil şeridinde el ele vererek yaklaşık 6 buçuk kilometrelik  “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturdu.
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin öncülüğünde  bu yıl 2. kez düzenlenen “Ata’ya Saygı Zinciri”nde biraraya gelen binlerce Kadıköylü, sabah saat 08.00’den itibaren Fenerbahçe–Bostancı arasındaki yürüyüş yolunda toplanmaya başladı.
Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan Kadıköylüler, sahil şeridinde yan yana durarak insan zinciri oluşturdu. 7’den 70’e çok sayıda insanın yer aldığı insan zincirine, denizde de yelkenciler, balıkçılar ve dalgıçlar katıldı.
Sahil boyunca ve denizde yapılan etkinliklerle görkemli görüntülerin oluştuğu insan zinciri, saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın ardından Andımızın hep bir ağızdan söylendiği tören, Su jeti Spor Kulübü’nün denizde yaptığı gösteriyle sona erdi.
 
‘HEYECANLI VE MUTLUYUZ’
Saygı zincirine katılan Kadıköylüler, hüznü ve mutluluğu birarada yaşadıklarını belirttiler.
Kadıköylüler, Gazete Kadıköy’e duygularını şu sözlerle dile getirdiler:
-Gülsün Işık: Bu gün Atatürk’ü, ölüm yıldönümünde hep beraber anıyoruz. Çok duygulanıyorum. Atatürk, yaptıklarıyla bir değer. Şu an O’nun yanında olmak ve bu günü anmak ve birlikte olmak bana çok mutluluk veriyor.
-Vildan Ülgür Efe: Bu gün hem hüzünlü ve hem mutlu günümüz. Atamızı anlamak çok önemli. Atatürk’ümüz bizi özgürlüğe kavuşturduğu için ona ayrıca teşekkür ediyorum. 
-Sevgi Muslu: Duygularım çok yoğun. Atamız için ne yapsak, nasıl ansak inanın azdır. Her şeyimizi O’na borçluyuz. Atamızı anacağımız için hem heyecandan hem de bu gün organize ettiğimiz için heyecanlıyım.
-İlhan Şarman: 10 Kasım’da burada toplanmamız önemli bir anı. Geçen sene de çok güzeldi. Bu geleneği devam ettirmek elbette görevimiz. Ayrıca bu anlamlı günde Kadıköylülerin duyarlılık gösterip böyle güzel bir toplanmaya vesile oldukları için de ayrıca mutluyuz. İlelebet Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşatacağız.
-Özlem Bayrak: Öğretmenim. Duygularımız bu gün yoğun.  Biz de kendi adımıza bir şeyler yapmak için buralardayız. Atatürk’e olan bağlılığım beni buraya getirdi. Arkadaşlarımızla katıldık.
-Ayşe Suvari Erol: Ressamım. Çok yoğun duygularla geldim Ata’ya saygı zincirine katılmaya. Çok heyecanlandım. İnşallah hep devam edecek bu heyecanımız.
-Nurşen Yaralı: Şu anda çok duyguluyum çok… Atatürk için her şeye değer. 06.30’da kalktık geldik.  Geçen yıl da katıldım.
-Recep Özşahap: Emekli bankacıyım. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ölümünün yıl dönümünü anmak için buradayız ve bu kalabalık, herkes burada O’nun için. Cumhuriyetimizin, geleceğimizin kurucusunu, inkılaplarıyla tarihiyle yaşatmak istiyoruz. Eşim ve arkadaşlarımla katıldık.
-Doruk Ant Boztaş: Atatürk’ü anmak için buradayım. Çok heyecanlıyım.
-Nagihan İzbul Korkut: Oğlum Efe ile geçen sene de katılmıştık. O zaman Efe daha beş altı aylıktı. Bu sene ikici katılışımız. Çok beğeniyoruz. Hep beraber atamızı anıyoruz.
-Berk Talayman: Annem ve kardeşim Beren ile katıldım. Dokuz yaşındayım. Buraya geldiğim içim mutluyum. Bizim için önemli bir gün. Burada olmaktan çok mutluyum. 
Lidün Cennet Nasır: Ata’ya saygı zinciri için geldim. Çok duygulandım. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni dinlerken duygularım daha da yoğunlaştı.
-İnci Babaoğlu: Atatürk’e çok teşekkür ediyorum bize böyle bir ülke bıraktığı için. Bu topraklarda hürce, özgürce, mutlu bizi yaşattığı için çok teşekkür ediyoruz. Biz de O’nun izinde yürümeye daima devam edeceğiz.
-İnci Tanış: Duygulanıyorum. Evimden çıkarken ağlayarak geldim. Atatürk’ü anmaya geldik.
-Gamze Bilge: Duygular çok. Atatürk olmazsaydı bu memleket olmazdı. 
-Hande Mepa: Aşırı duyguluyum. Keşke yaşasaydı Atam. Keşke onun o yaşadığı günleri görebilseydim. Atamızı saygıyla anıyorum.
-Duygu Samuray: 1938’deki acıyı şuanda içimde hissediyorum.  Öyle duygular yaşıyorum ki…
-Emre İskender: Gururluyuz Duygularım anlatılmaz yaşanır. Bu görüntüler çok güzel. Evimizden kalktık sabahın erken saatlerinde ve geldik.
-Zeynep Odabaşı Selim: Oğlum Kaan ile katıldım. Bir buçuk yaşında. Ben doğdum, büyüdüm burada yaşıyorum. Her sene hem 29 Ekim’e hem 10 Kasım’a katılıyoruz. Kaan heyecanla geldi buraya. Oğlumun heyecanını gördükçe ağladım.
-Melike Kocaoğlu: Torunum 10 aylık Mira Saraç ile katıldım. Çok duygulu, çok güzel bir şey burada olmak ve Atatürk’ü anmak.
-Seza Erkal ve Şölen Akyazı: Geçen yıl da gelmiştik. Çok duygulandık. Trafikte buraya yetişmeye çalıştık. Heyecanlıyız.
 
 

ARŞİV