Kadıköy'de Bayram Telaşı

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kadıköy’de kurban satış ve kesim işleri sıkı tutulacak...

02 Kasım 2011 - 10:25

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kadıköy’de kurban satış ve kesim işleri sıkı tutulacak.

Kadıköy Belediyesi ilçede kurban bayramı hazırlıklarına hız verdi. Bir süredir devam eden çalışmalar son birkaç gündür hız kazandı. Bu çalışmalar kurban kesiminin son günü olan bayramın dördüncü gününe kadar devam edecek.
Kadıköy Belediyesi’nin; toplum sağlığının korunması, çağdışı kesim görüntülerinin oluşmaması, kurban ibadetinin İslamiyet’in ruhuna uygun şekilde gerçekleştirilmesi için yaptığı kapsamlı hazırlıklarla ilgili bilgi veren Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Aydın ilçede çalışmaların yolunda gittiğini belirterek, “Kadıköy’de Bostancı Tünel Mevkii’nde kurban satışı yapılacak. Ayrıca belirlediğimiz noktaların dışında yapılacak kesimlere izin vermeyeceğiz” dedi.
Gerek Zabıta Müdürlüğü ekipleri gerekse Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler eşliğinde kurban satış yerinde denetimleri sürdürdüklerini söyleyen Aydın, “Kadıköy Belediyesi her yıl olduğu gibi Kadıköylülerin rahat bir Kurban Bayramı geçirebilmesi için gerekli önlemlerin tamamını almış durumda ve bu önlemler alınmaya devam ediyor. Kurban satışı Bostancı Tünel mevkiinde daha önce Çarşamba Pazarı olarak kullanılan bölgede yapılacak. Burada da gerekli hijyenik koşulların yerine getirilmesi kaydıyla çöp olsun, gübreleme olsun her türlü önlemler alındı. Bunlar için de aşırı bir özen gösteriliyor. Kesim yerleri için vatandaşlarımızın boş arsalarda, bina çevrelerinde kesmemesi için de bölgemizde bulunan oto yıkama yerleri kurban kesim yerleri olarak belirlendi. Buralar kesim için uygun şartlara sahipler. Bu noktalar dışında yapılan kesimlere izin vermeyeceğiz. Uymayanlar için Kabahatler Kanunu gereği gerekli yasal işlemler yapılacak. Herşey bizim istediğimiz gibi gidiyor ve herhangi bir sıkıntımız yok. Tek bir bölgenin satış yeri olarak belirlenmesi işimizi kolaylaştırıyor. Kadıköy’e gelen kurbanlık hayvanların kontrollerini müdürlüğümüz ve veterinerlerimizle birlikte yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Diğer taraftan kurbanlık hayvan satıcıları kurban satamamaktan dolayı sıkıntılı olduklarını belirtirken, müşteriler de kurbanlık hayvan fiyatlarının aşırı yüksek olduğundan şikâyet ediyorlar.
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV