Kadıköy'de bisikletlilerin eylemi vardı

Sosyal medya üzerinden organize olan bisikletçiler, son bir ayda 5 ayrı trafik kazasında kaybettikleri 5 arkadaşlarını anmak ve bisikletli ölümleri engellemek için Kadıköy’de buluştular.

22 Ağustos 2013 - 12:02
 
Sosyal medya üzerinden organize olan bisikletçiler, son bir ayda 5 ayrı trafik kazasında kaybettikleri 5 arkadaşlarını anmak ve bisikletli ölümleri engellemek için Kadıköy’de buluştular.
 
Bisiklet kullanırken hayatını kaybeden arkadaşlarını anmak ve bisikletli ölümlere dur demek için buluşan yaklaşık bin bisikletçi, Kadıköy’de biraraya geldi.
Sosyal medya üzerinden organize olan bisikletçiler, son bir ayda 5 ayrı trafik kazasında 5 arkadaşlarını kaybettiklerini vurgulayarak, “yollarda bisikletlilere gereken önemin gösterilmesi için” biraraya geldiklerini söylediler. 18 Ağustos Pazar günü saat 16.00'da Caddebostan sahilinde toplanan bisikletçiler, bilgilendirme ve açıklama metni okundu. İstanbullu Bisikletliler adına okunan basın açıklamasında, bisiklet sürücülerine saygı gösterilmediği, bireylerin, yerel yönetimlerin ve hükümetlerin duyarsızlığı nedeniyle masum insanların hayatlarını kaybetmeye devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, özetle şöyle denildi: “İstanbul sahillerinde bulunan göstermelik bisiklet yolları üzerinde özellikle yaz aylarında yaşanan araç ve mangal işgali sebebiyle bu yollarda doğru dürüst bisiklet süremediğimiz gibi üstüne bir de magandalarla tartışmak zorunda kalıyoruz. Trafik polisimizin ve İBB yetkililerinin şikâyetlerimiz karşısındaki ilgisizliği ve vurdumduymazlığı da cabası... Tüm bu sorunlarla uğraşmak istemeyen biz bisikletliler de mecburen ana caddeden gitmek zorunda bırakılıyoruz ve hayatımızı da tehlikeye atmak zorunda kalıyoruz.Biz bisikletliler olarak araç sürücülerinden, yetkililerden ve herkesten saygı görmeyi bekliyoruz ve başka dostlarımızın trafik teröristleri tarafından katledilmesini artık istemiyoruz”
Bisikletçiler, açıklanmanın okunmasının ardından yolun sağını kullanarak Dragos’a kadar pedal çevirdiler. Bisiklet sürücüsü Hilmi Şahin’in trafik kazasında hayatını kaybettiği yere gelindiğinde bisikletçileri, Şahin’in akrabaları karşıladı. Şahin’in anısına bir hayalet bisiklet direğe zincirle bağlanıp anahtarı da Şahin’in ablasına verildi. Bisikletin üzerine karanfiller bırakıldıktan sonra okunan açıklamanın ardından grup tekrar dönüşe geçti.
Şaşkınbakkal’a gelindiğinde ise grup, bisikletlerinden inerek yola yattı ve kazalarda hayatını kaybeden bisikletçiler canlandırıldı. Yolun bir şeridini trafiğe açık bırakan bisikletçiler, kısa süre sonra dağıldılar.

ARŞİV