Kadıköy'de Cumartesi günü bazı yollar kapalı

Avrupa’da her yıl 16-22 Eylül tarihleri Avrupa Hareketlik Haftası olarak kutlanıyor. 2012 Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında “Doğru Yönde Hareket” teması işlenecek ve aktiviteler düzenlenecek.

20 Eylül 2012 - 12:00
Avrupa’da her yıl 16-22 Eylül tarihleri Avrupa Hareketlik Haftası olarak kutlanıyor. 2012 Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında “Doğru Yönde Hareket” teması işlenecek ve aktiviteler düzenlenecek. Uygulamanın yapılacağı gün boyunca, şehirlerde trafiğe kapatılan caddelerde, insan sağlığı ve çevrenin korunması, motorlu araç trafiğinden kaynaklanan hava kirliğinin, araç park probleminin, gürültünün ve trafik stresinin azaltılması ile aynı zamanda fiziksel hareketliğinin arttırılması amaçlanıyor. Etkinlik nedeniyle Kadıköy’de de bazı yollar Cumartesi günü kapalı olacak.
Etkinlik kapsamında, 22 Eylül 2012 Cumartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında yukarıda değinilen konularda kamuoyunun dikkatine çekebilme açısından bir bisiklet etkinliği yapılacak.
Etkinliğin güzergâhı ise şöyle:
-Bağdat Caddesi-Göztepe Işıklar (Başlangıç Noktası Saat: 10.00)
-Kızıltoprak’tan Kalamış-Fener Caddesi’ne Dönüş (BP Işıklar)
-Fenerbahçe Yarımadası (Mola verilmesi-ikram-saat 10.30)
-Fenerbahçe Yarımadası Çıkış (Saat: 11.00)
-Cephanelik Sokak-Faruk Ayanoğlu Cad.- Operatör Cemil Topuzlu Caddesi’ne Bağlantı
-Suadiye Plaj Yolu-Bağdat Caddesi’ne Çıkış
-Göztepe Işıklar (Bitiş-Saat 12.00)
Katılımın yoğun olacağı öngörülen bisiklet etkinliğine, belirlenen güzergâh kapsamında Fenerbahçe Parkı’nda mola verilecek ve katılımcılara ikramlar verilecek. Güzergâh süresince arızalanan bisikletler için kamyonet sağlanacak, yorulan bisikletlilere de bu kapsamda yardım edilecek.

 

 

ARŞİV