Kadıköy’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlamalarına, 21 mahallede marşlar eşliğinde bayrak dağıtımıyla başladı

23 Ekim 2020 - 12:16

Her yıl onlarca etkinlikle Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayan Kadıköy Belediyesi, bu yıl sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlediği etkinliklerle Kadıköy’de Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 21 Ekim Çarşamba günü Göztepe, Merdivenköy ve Koşuyolu mahallelerinde bayrak dağıtımı ile başladı. Bir hafta boyunca Kadıköy’ün 21 mahallesine, marşlar eşliğinde 50 bin adet bayrak dağıtılacak. 

29 EKİM’E KADAR MEŞALE SÖNMEYECEK

Bu yıl da Kadıköy İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde 29 Ekim meşalesi yakılacak. Kadıköy’de öğrenim gören öğrencilerin sosyal mesafe kurallarına uygun olarak katılım sağlayacağı meşaleyi Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı yakacak. 26 Ekim Pazartesi saat 10.00’da yakılacak meşale 29 Ekim’e kadar yanmaya devam edecek.

CUMHURİYET MARŞLARI SOKAKLARDA

Kadıköy Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine, dünyayı tehdit eden Covid 19 salgını nedeniyle, sosyal mesafe kurallarına uygun hazırlandı. 29 Ekim günü, Kadıköy’ün sokaklarında Cumhuriyet Tır’ından yükselecek Cumhuriyet Marşları yankılanacak. Balkonlarından, pencerelerinden bayraklarla bu coşkuya katılacak Kadıköy’lüleri tırın üzerinden Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı selamlayacak. 29 Ekim Perşembe saat 19.00’da Kadıköy Belediyesi’nden hareket edecek tırın son durağı, Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar olacak. 


ARŞİV