Kadıköy'de Demokrasi Nöbeti

Başarısız darbe girişimi sonrası vatandaş parti-görüş ayrımı yapmaksızın meydanlarda nöbet tutmaya devam ediyor. Kadıköy’de süren demokrasi nöbetinde vatandaşlar sokakları boş bırakmıyor

04 Ağustos 2016 - 16:26
Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrası vatandaş parti-görüş ayrımı yapmaksızın meydanlarda nöbet tutmaya devam ediyor. Kadıköy’de üç haftadır süren demokrasi nöbetinde vatandaşlar sokakları boş bırakmıyor
 
Ahmet KODAN
İstanbul’un pek çok ilçesiyle birlikte Kadıköy meydanlarında da Demokrasi Nöbeti tutuluyor. “Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet” sloganları eşliğinde Kadıköy Belediyesi yanındaki meydana kurulan platform konuşmacıları ağırlarken; Kadıköylü vatandaşlar, gece geç saatlerden sabaha kadar meydanda nöbet tutuyor. Kadıköy’deki Demokrasi Nöbeti de diğer nöbetler gibi 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da yapılacak büyük mitingle sona erecek.
İşte Demokrasi Nöbeti’ne katılan Kadıköylülerin görüşleri:

“BOĞAZ KÖPRÜSÜ’NE YÜRÜDÜM”
Sümbül Gürkan:
Bu girişimi lanetliyorum. Fethullah Gülen’in yargılanmasını istiyorum.  Müslümanım diye hepimizi kandırdı. Ben de yürüdüm Boğaz Köprüsü’ne oradaydım. Huzur istiyorum, birlik istiyorum. Herkes birlik olsun. AKP, CHP, MHP hepsi birlik olsun. Beraber vatanı koruyalım.

“YANIMDA ARKADAŞIM VURULDU”
Abdullah Sivrikaya:
15 Temmuz, Türkiye için Kurtuluş Savaşı kadar önemliydi. Ben 15 Temmuz’u saat 23.00’ten sabah 8.00’e kadar yaşadım. Yanımda arkadaşım vuruldu. Ben vuruldum diyor konuşamıyor ve şehit düşüyor. Bunları yaşadım ve gördüm. Türk halkı tüm dünyaya vatanın ne demek olduğunu gösterdi. Yüzyıllar sonra bunlar tarih kitaplarında yazacak.

“HER ŞEY VATAN İÇİN”
Ersin Akpınar:
Bu girişim vatan hainliğidir. Bu örgütlenmenin taviz verilmeden temizlenmesi gerekir. Muhalefet partilerinin bu konuda birleşmesi çok olumlu. Vatan konusu olunca herkes birbirine anlayışla karşıladı. Askerin içinde olan örgüt mensuplarını temizliyorlar. Her şey vatan için.

“İHANETİN BEDELİ ÖDENMELİ”
Fatma Baysan:

Bu yaşadığımız olaylara ülkem, kendim, ailem ve bütün vatandaşlar adına çok üzüldüm. Bir daha milletçe böyle kötü olaylar yaşamak istemiyoruz. Bu ülkeye kim ihanet ediyorsa bedeli ödenmeli.

“DİMDİK AYAKTAYIZ”
Ömer Ursel:
Her gün nöbetteyiz. Kurşun sıkan herkesin suçlu olduğunu düşünüyorum. Fethullah Gülen’in en kısa zamanda Türkiye’ye gelmesi ve yargılanmasını istiyorum.

“BU ADAMLARA İNANDIK”
Nursaliye Şahin:
Hain saldırı karşısında dimdik duruyoruz.  Hepimiz bunları insan zannettik. İçimizde bir canavar yetiştirmişiz. Bizler onları Müslüman insan yetiştiriyor diye iyi sandık. Bu adamlara hepimiz inandık. Onca insan öldü, asker öldü. Terörün arkasında bile bu adamlar var. Bütün partiler birleşti, olması gereken oldu.

ARŞİV