Kadıköy'de denize nazır spor

Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi (KGM) 5. yılında da spor faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Kalamış Parkı’nda olan Merkez'in tüm çevresi yeşil.

13 Kasım 2014 - 15:03

Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi (KGM) 5. yılında da spor faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Kalamış Parkı’nda olan Merkez'in tüm çevresi yeşil. Doğayla iç içe, denize karşı spor yapmak isteyenler, KGM tam da size göre..

 
 

Deniz kenarında, yeşilin içinde birbirinden güzel canlıların iç içe yaşadığı bir park! İçerisinde de bir spor merkezi 5 yıldır devam eden binlerce katılımcısı bulunan ve içerisine girdiğinizde birbirinden deneyimli öğretmenler ve sıcacık bir ortam!

Kalamış Parkı’nda yeşilliklerin içinde deniz kıyısında sohbet ettiğimiz Pilates Eğitmeni ve Kadıköy Gençlik Merkezi (KGM) Sosyal İşler Sorumlusu Nurcan Bengin, Pilates eğitiminin bu sene 5. yılını doldurduklarını belirterek sözlerine başlıyor. Pilates eğitimine yıl içinde sadece bir ay temmuz ayında mola verdiklerini belirten Bengin, “Bu molanın dışında yılın 11 ayı, hafta içi her gün sabahları 2 ya da 3 saat olmak üzere dersler 1'er saat sürüyor. Yazları çimenlerin, ağaçların olduğu, deniz kenarındaki açık alanımızı kullanıyoruz. Kışın da Belediyemizin kapalı spor salonunda derslerimizi gerçekleştiriyoruz. Merkezimizde her türlü malzememiz mevcut. Eğitime başladığımız 5 yıl içerisinde Merkezimize yüzlerce kişi geldi. Bunlardan 500’ü eğitime devam ediyor. Ayrılanlar olduğu gibi katılanlar da oluyor. Her dönemde aşağı yukarı 500 kişilik bir grubumuz oluyor pilateste. Pilates dersleri pahalı olduğu ve ne kadar önemli olduğu artık öğrenildi. Bu yüzden ücretsiz eğitim verdiğimiz için çok tercih ediliyoruz” dedi.
 
7'DEN 70'E HERKES KATILABİLİYOR
“Aslında insanlar her yerde spor yapabilir. ‘Ama bizi neden tercih ediyorlar’ derseniz biz burada onlarla birlikte stres atıyoruz. Hem doğanın içinde hem sohbet ediyor, hem spor yapıyor, hem de sağlığımıza kavuşuyoruz” diye  sözlerine devam eden Bengin, 7’den 70’e isteyen herkesin pilates eğitimine katılabildiğini vurguluyor. Her yaş grubundan katılım olduğuna dikkat çeken Bengin, “Örneğin Filiz Teyzemiz var, 70 yaşında, ‘Ben her sene fizik tedaviye giderdim. 5 senedir fizik tedavisine gitmiyorum. Sayenizde sağlığıma kavuştum’ diyor.. Bu önemli bir şey ve katılmaya devam ediyor. Bizim yaz okulu döneminde, 7 yaşında da bir katılımcımız oldu. Zaten yaz döneminde katılanların ağırlığının yaş ortalaması 18-25’e kadar düşüyor. Kış döneminde yaş ortalaması artıyor. Yaşlı katılımcılar, bize sağlık raporuyla başvuru yapıyorlar, spor yapmalarında bir sakınca olmadığı takdirde katılabiliyorlar” diye konuşuyor.  
KGM’de sadece pilates kursu yok. Dans kursu da pilates dersi yapılan salonda gerçekleşiyor. Dans dersleri de pilates gibi keyifli ve neşeli geçiyor. İnsanların hem spor yapabildiği hem de sosyalleştikleri bir Merkez burası.
İnsanların hem spor yapabildiği hem de sosyalleştikleri bir yer olan Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde, 2014-2015 sezonunda sağlıklı yaşam, hobi, sanat ve kişisel gelişim üzerine birçok kurs mevcut. Dans dersleri, Pilates,  Fotoğrafçılık, Yaşam Koçluğu, Karakalem ve Diksiyon eğitimleri, konularında uzman eğitimciler tarafından veriliyor.  
Eğer siz de KGM ailesine katılmak isterseniz Kalamış Parkı’nın içinde bulunan Merkez'e gidebilir ya da (0216) 349 77 68 telefon numarasından irtibata geçebilirsiniz.

 


ARŞİV