Kadıköy'de Öğretmenler Günü kutlandı

Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanıyor. Bu sene de her sene olduğu gibi Kadıköy'de de kutlamalar vardı....

01 Aralık 2011 - 10:24

Öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı canlı tutmak, mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin etmelerini sağlamak, emekli öğretmenlerin hizmetlerini şükranla anmak gibi amaçlarla Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanıyor. Bu sene de her sene olduğu gibi Kadıköy'de de kutlamalar vardı.

Kadıköy Belediyesi de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, Leman Sam Konseri ve İnci Aral imza günü ile kutladı. Bostancı Gösteri Merkezi’nde sadece öğretmenlerin davetli olduğu özel gecenin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Van depreminde hayatlarını kaybeden öğretmenleri de hatırlatarak, “Bu ülkede Cumhuriyet öğretmenlerinin aydınlık ışığından ve bilimden uzaklaşıldıkça bu tür felakatler önlenemez” dedi. Gecenin Onur Konuğu Yazar İnci Aral, “Sen Şarkını Söylediğin Zaman” adlı Kadıköy Belediyesi’nin öğretmenlere hediye ettiği kitabını imzaladı. Ünlü şarkıcı Leman Sam da şarkılarını öğretmenler için söyledi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Sam, gece sonunda uzun süre alkışlandı.
 
HALK EĞİTİM’DE TÖREN VARDI
 
Kadıköy İlçesi Öğretmenler Günü Komitesi tarafından organize edilen törenler, 24 Kasım günü Kadıköy İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Baş'ın da aralarında bulunduğu Kadıköylü yöneticilerin katıldığı kutlamalara daha sonra Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde devam edildi. Buradaki programda İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Orkestrası ve Korosu, İstiklal Marşını ve Öğretmen Marşı'nı seslendirdi. Protokol konuşmalarının ardından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.
 
 

ARŞİV