Kadıköy'de kitapların günü

Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi, Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinliklerine katıldı.

05 Nisan 2012 - 11:20

Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi, Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinliklerine katıldı.

Her yıl Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphaneler Haftası, bu yıl “Kütüphaneler 'Sizi' Değiştirir” temasıyla gerçekleştirildi. 48.si kutlanan hafta kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında etkinlikler yapıldı. 
Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi’nin 50. kuruluş yılı kutlamalarını da içine alacak biçimde tasarlanan Kütüphane Haftası Kutlama Programı 25 Mart 2012 pazar günü Taksim'de başladı. “Geleneksel İstanbul Kütüphaneleri Yürüyor” etkinliğinde, İstanbul halkı, kütüphaneleri keşfetmeye ve korsan yayıncılıkla mücadeleye çağrıldı. Yürüyüşte, kütüphanelerin sahip olduğu kaynaklar ve sunduğu hizmetler aracılığı ile bireysel ve toplumsal değişimlere kaynaklık etme rolüne dikkat çekilerek, kent halkının kütüphaneleri keşfetmeleri, kullanmaları ve sahiplenmeleri istendi. 
 
KADIKÖY'DE DE KUTLANDI
 
Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'ndeki etkinliklerin ilki 28 Mart Çarşamba günü gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetim Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. Işıl İlknur Sert, Kütüphane Haftası ve Halk Kütüphaneleri'nin okuma alışkanlığı kazandırmadaki rolü ve önemi hakkında bilgi verdi.
Sert, 21. yüzyılda nitelikli insan yapısının değişimi ve toplum üzerindeki etkilerinin neler olduğundan bahsederek, “Değişen insan yapısıyla beraber bilgi okuryazarlığı da önem kazandı. Bilgi okuryazarlığı için en önemli kaynak kütüphanelerdir. Öğrenme, yaşam boyu süren bir durum. En büyük yatırım da insana ve bilgidir” dedi. Etkinliğe, Kadıköy Hüseyin Avni Sözen Güzel Sanatlar Lisesi'nden Edebiyat öğretmeni Mediha Acar eşliğinde müzik 9 sınıfı öğrencileri ve Kadıköylüler katıldı.
 
GECE KİTAP OKUMA KEYFİ
 
İlki geçen yılki kütüphane haftasında gerçekleştirilen ve kentin birçok semtinde halkın erişimine yönelik “Geceleyin Kütüphane” kampanyası ise kutlamaların en renkli etkinliklerinden biri oldu.
Bu kapsamda kampanyaya katılan İstanbul’daki 9 ilçedeki 57 kütüphane akşam geç saatlere kadar açık tutuldu. Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi de “Geceleyin Kütüphane” etkinliğine de katıldı. Kütüphane, 26 Mart–1 Nisan 2012 tarihleri arasında saat 22.00'ye kadar kitapseverleri ağırladı.

ARŞİV