Kadıköy'de Korfbol heyecanı başlıyor

Kadıköy Belediyesi Plaj Korfbolü Turnuvası 14 Eylül 2014 Pazar günü 10.00’da Kalamış’taki Kadıköy Gençlik Merkezi Plaj kortlarında başlayacak.

12 Eylül 2014 - 10:08
Kadıköy Belediyesi Plaj Korfbolü Turnuvası 14 Eylül 2014 Pazar günü 10.00’da Kalamış’taki Kadıköy Gençlik Merkezi Plaj kortlarında  başlayacak. Plaj Korfbolü Turnuvası’na Üniversite ve Lise Takımları karması olmak üzere 14 takımın katılması bekleniyor. Turnuvanın kupa töreni ise aynı gün akşam yapılacak.
 
KIZLI ERKEKLİ OYNANIYOR
Korfbol, Hollandalı beden eğitimi öğretmeni Nico Broekhuysen tarafından tasarlanan bir oyun. 3.5 metre yükseklikteki bir sepetten, futbol topu büyüklüğünde bir topun geçirilmesi esasına dayanıyor. 1903 yılında Hollanda’da oynanmaya başlandı. Korfbol, kadın ve erkeklerin aynı takımda yer aldığı dünyadaki tek takım sporu. Bir takım 4 kadın ve 4 erkek olmak üzere 8 sporcudan oluşuyor. Maçlar ise 30’ar dakikadan 2 devre şeklinde oynanıyor. Oyun sahası hücum ve defans bölgesi olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bir takımdan her bir bölgede 2 erkek 2 kadın oyuncu yer alıyor. Türkiye’de korfbol ile ilk kez 1995 yılında oynanmaya başlandı. A Milli Takımın oluşturuldu. Avrupa Kulüpler Kupası Türkiye’de organize edildi. Milli takımı elemeleri geçerek Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

ARŞİV