Kadıköy'de maceralı bir gün...

Genelde ormanda yapılan bir spor türü olan oryantiringi, Kadıköy sokaklarında denedik, maceramızı sizler için kaleme aldık

24 Aralık 2015 - 16:13
Genelde ormanda yapılan bir spor türü olan oryantiringi, Kadıköy sokaklarında denedik,  maceramızı sizler için kaleme aldık
 
Pazar sabahı saat 08.30’da mail kutularımıza şifreli şu mesaj düşüyor; “İnsan şeklindeki bir binadır buluşma noktası…” Buluşma yerini doğru tahmin edip gitmek için 1 saatimiz var. Hızlı düşünüp, bulmacayı çözerek belirlenen saatte, belirlenen yere ulaşmamız şart. Neyse ki hemen buluyoruz söz konusu binanın Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki ana merkezi olduğunu. Oraya vardığımızda bizi görevliler ve şifreyi çözüp de gelebilen diğer ekipler bekliyor. İlk aşamayı sorunsuzca atlattık. Tatlı bir heyecan var üzerimizde. Kayıt olup, üzerinde takım ismimiz yazan kıyafetimizi giyiyoruz.
Veee yarış başlıyor. 2 saatimiz var. Ellerimizde ipuçları ve haritalarla kendimizi Kadıköy sokaklarına bırakıyoruz. Kah son sürat koşarak, kah daha hızlı olsun diye otobüslere binerek Kadıköy’de şifreler bulup, şifreler çözüyoruz. Yolumuz kimi zaman Haydarpaşa’ya kimi zaman Kadıköy’ün işlek bir sokağına düşüyor. Kadıköylüler ve esnaf ise şaşkın; “Sabahtan beri bir oraya bir buraya koşan insanlar görüyoruz. Kimsiniz siz?” diye merak ve neşeyle soruyorlar. Zamana karşı yarışıyoruz, kısaca ‘bu bir oyun’ diye yanıtlayıp bir sonraki hedefe geçiyoruz.
2 saat su gibi akıp geçiyor. Yarış süresi bitiyor, yine koşarak başlangıç noktamızda dönüyoruz. Diğer ekipler de dönüyor yavaş yavaş. Yarışma kağıtlarımızı görevlilere teslim ediyoruz. Diskalifiye olanlar, geç gelenler, kazananlar, kaybedenler… Bir yarış daha böyle bitiyor. Biz kazanamıyoruz ama adrenalinin tadı damağımızda kalıyor. Siz okurlarımıza daha fazla detay vermeden bu maceralı hikayeyi burada sonlandırıyoruz. Zira önümüzdeki aylarda Kadıköy’de tekrarlanması planlanıyor. Size şimdiden iyi şanslar!

KADIKÖY’E farklı bakmak
Peki, bu heyecanlı hikâyede biz kimiz, diğer insanlar kimler ve daha önemlisi Kadıköy’de ne yaptık, niye yaptık? Anlatalım; Yeldeğirmeni’nde bulunan Oryantiring Akademi, harita ve pusula kullanılarak yer ve yön tayini amaçlanan doğa sporu oryantiring ile ilgili etkinlikler düzenleyen bir kurum. Akademi, genelde orman gibi açık hava mekânlarında yapılan bu sporu, Kadıköy’e taşımaya karar verdi. Bu amaçla da geçen Pazar günü “Kadıköy Macerası” adıyla, oryantiring tabanlı bir takım yarışması düzenledi.  Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen bu ilk yarışa Gazete Kadıköy ekibi de katıldı. Yarışta, katılımcılar ellerindeki ipuçları ve haritalar ile Kadıköy’ün onlarca noktasına yerleştirdiği ipuçlarını çözerek, bu eğlenceli yarışı kazanmaya çalıştı. Ve en önemlisi Kadıköy’e başka bir açıdan bakma, daha önce fark edilmeyen detayları görme şansı yakaladı.

ARŞİV