Kadıköy'de önemli toplantı

Avrupa Birliği üyesi belediye başkanlarının Sürdürülebilir Enerji Verimliliği Toplantısı, 14-15 Kasım tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılacak.

07 Kasım 2013 - 11:36
Avrupa Birliği üyesi belediye başkanlarının Sürdürülebilir Enerji Verimliliği Toplantısı, 14-15 Kasım tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Toplantıda, Dünya enerji verimliliği ve iklim sorunları konuşulacak.
 
 
Kadıköy Belediyesi, 4 bin 500 üyesi bulunan, iklim değişimleri ve enerji verimliliği konularında çalışmalar yapan AB üyesi belediye başkanlarının kurduğu Covenant Of Mayors’un, en önemli toplantılarından biri olan Avrupa Komşu Ülkeler Bölgesi ve Orta Asya için Değişim toplantısına ev sahipliği yapacak.
Avrupa Komisyonu tarafından iklim değişimlerini azaltmada en önemli görevin yerel yönetimlere düştüğü fikrinden yola çıkılarak 2009 yılında kurulan Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne (Covenant Of Mayors’a), belediyeler ancak 2020 yılına kadar kendi bölgesinde atmosfere salınan karbondioksit emisyonunu azaltma hedefini belirlemesiyle kabul ediliyor.
2020 yılına kadar, Kadıköy’deki atmosfere salınan karbondioksit emisyonunu azaltma hedeflerini belirleyerek, sözleşmeyi imzalamaya hak kazanan Kadıköy Belediyesi de henüz bir yıllık yeni üye olmasına rağmen, AB Belediye Başkanları Sözleşmesi’nin (Covenant Of Mayors,) Üst Düzey katılımlı Avrupa Komşuluk Bölgesi ve Orta Asya için Değişim Vektörü, adını taşıyan uluslararası toplantısını buluşma noktası oldu.
Çeşitli üye ülkelerden 32 Belediye Başkanı, 19 Belediye Başkan yardımcısı ile yerel yönetim temsilcisinin katılacağı uluslararası toplantı, 14-15 Kasım tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Doğu-Güney Forumu, Avrupa Komşu Ülkeler Bölgesi ve Orta Asya için Değişim Vektörü adını taşıyan toplantılarda enerji ve iklim sorunları, enerji verimliliği, enerji kaynaklarının yönetilmesi gibi konular ele alınacak. 
Açılış Konuşmalarını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın yapacağı İstanbul Buluşması’nın en büyük önemi ise Belediye Başkanları Sözleşmesi’nin, Türkiye’nin coğrafi konumundan da yararlanarak, Orta Asya ve Avrupa ülkelerine köprü görevini üstlenmesi. Böylece iklim değişikliği ve enerji verimliliği çalışmalarının Avrupa ülkelerinde kalmayıp, Orta Asya ülkelerine de yayılması hedefi gerçekleştirilmiş olacak.
AB başkanlığında gerçekleştirilecek toplantılard;a belediye başkanları, enerji bakanları ve enerji konularında yetkili yerel yöneticiler iklim değişimleri, Enerji verimliliği ve sürdürülebilir enerji kaynakları konularında proje ve tecrübelerini de paylaşacaklar.
 
BASIN TOPLANTISI VE AİLE FOTOĞRAFINDA BULUŞACAKLAR
Uluslararası toplantıda buluşacak olan 90 belediye başkanı ve 72 yerel yönetim temsilcisi, toplantın ilk günü olan 14 Kasım 2013 tarihinde saat 12.20’de birlikte aile fotoğrafı çektirerek, basın toplantısı da yapacaklar.
 

ARŞİV