Kadıköy'de okul dönüşümüne karşı eylem

En son Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam hatip yapılmak istenmesiyle Kadıköy’deki “dönüşüme” karşı biraraya gelen veli, öğrenci ve öğretmenler ile mahalle inisiyatifleri bir kez daha eylemdeydi.

14 Ağustos 2014 - 13:41
En son Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam hatip yapılmak istenmesiyle Kadıköy’deki “dönüşüme” karşı biraraya gelen veli, öğrenci ve öğretmenler ile mahalle inisiyatifleri bir kez daha eylemdeydi.
 
Göztepe Dayanışması, öğrenciler, veliler ve mahallelilerden oluşan Göztepe Okuluma Dokunma İnisiyatifi ile Eğitim-Sen 2 Nolu Şube üyesi öğretmenler, 7 Ağustos Perşembe akşamı, yoğun yağmura rağmen Kadıköy’deki okul dönüşümlerine karşı yürüyüş yaptı.Şaşkınbakkal Işıklar’da bir araya gelen grup Bağdat Caddesi boyunca yürüdü. Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam hatip yapılmak, 50. Yıl Feridun Tümer, İ. Ahmet Örnekal, ve Yeşilbahar ortaokullarının birleştirilmek istenmesine tepki gösterilen eylemde sık sık “Okuluma dokunma” sloganları atıldı. Okul önünde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Yeşilbahar Ortaokulu, 1967 yılında Kadıköy’ün 34. Okulu olarak eğitim ve öğretime başlamış, kurum kültürünü yaşatan, akademik ve sosyal başarının son derece yüksek olduğu bir okul. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 400 öğrenci ile eğitim öğretime devam eden okulumuza bu sene adrese dayalı kayıt sistemi üzerinden 160 yeni kayıt olacak. Birleştirilmesi düşünülen 50. Yıl Feridun Tümer ve İ. Ahmet Örnekal ortaokulları ile birlikte yeni okulun toplam öğrenci sayısının bini geçmesi beklenmekte. Okul kazalarına davetiye çıkartacak bu uygulamayla olası bir yangın veya deprem durumunda bahçenin ihtiyacı karşılaması mümkün olmayacak.”Kadıköy’de sayısı her geçen gün artan imam hatip okullarına dikkat çekilen açıklamada “Kadıköy’e bu denli yoğun bir biçimde saldırılıyor olmasının altında semtin demografik yapısı dönüştürülmek isteniyor” denildi.  Açıklama “Gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüşün bileşenleri olarak çocuklarımızın, parasız, bilimsel ve demokratik eğitim hakkını sonuna kadar savunacağız” ifadeleriyle bitirildi. Eylemde, TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan’ın eğitimde gericileştirme projelerinin açığa çıktığı ses kayıtlarına da gönderme yapıldı. Henüz yıkılan Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin velileri de açtıkları pankartta “Alo Babacım, eğitimi sıfırladık” dedi. 

ARŞİV