Kadıköy'de Okuma Şenliği

: Kadıköy Belediyesi’ne bağlı Çocuk Etüt Merkezi’nin başlattığı kampanya, öğrencilerin kitapla bağını sağlam tutmayı amaçlıyor.

12 Temmuz 2012 - 13:36

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı Çocuk Etüt Merkezi’nin başlattığı kampanya, öğrencilerin kitapla bağını sağlam tutmayı amaçlıyor.

 Dilşah B. KIRIM/H. Berk AKKOÇ 

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı Çocuk Etüt Merkezleri tarafından düzenlenen Okuma Şenliği’nin ikincisi, çarşamba günü Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirildi. Çocukların kütüphane kullanma ve kitap okuma alışkanlığını geliştirme amacı taşıyan şenliğe, öğrenci ve veliler geniş katılım gösterdi. 3. sınıftan 8. sınıfa kadar eğitim veren Etüt Merkezleri’nden Okuma Şenliği’ne katılan çocuklar kadar aileleri de mutluydu. Velilerden Aynur Işık “Çocuklar merkezdeki eğitim ve sosyal ortamdan gayet memnun. Öğretmenlerini severek, istekle gidiyorlar.. Böyle bir etkinlik olduğu için Etüt Merkezi’ne çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Bir diğer veli Hanife Gündüz ise “Çocuğum Kadıköy Anadolu Ticaret Lisesi’ni kazandı. Çok faydasını gördük.”  diye konuştu.Acıbadem Hastanesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliğe, öğrenci ve veliler birlikte kitap okumanın da keyfini yaşadılar. 

Her hangi bir ücret talep edilmeyen Çocuk Etüt Merkezleri'nde Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve İngilizce kursları veriliyor. Her etüt merkezinde kütüphane ve bilgisayar odası bulunuyor. Sosyal anlamda “kendini gerçekleştirmiş” bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Çocuk Etüt Merkezleri; sık sık okuma seansları ve tiyatro gösterileri düzenliyor, çeşitli aktivitelerle öğrencileri eğlendirirken öğretiyor.


ARŞİV