KADIKÖY’DE PLAKLAR DÖNMEYE BAŞLADI

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Kadıköy Plak Günleri bugün başladı. Pazar günü sona erecek olan ücretsiz etkinlikte plak satışları söyleşiler, konserler olacak.

09 Eylül 2017 - 19:29

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ikincisi düzenlediği İstanbul’un önemli plakçıları ile plakseverleri bir araya getiren “Kadıköy Plak Günleri” bugün başladı. Moda’daki Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde gerçekleşen etkinlikte 25 plakçı stand açtı.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ve büyük ilgi toplayan Plak Günleri’ni iki günde 25 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl ikincisi gerçekleşen ve ilk gününde 5 bini aşkın kişinin ziyarett ettiği Plak Günleri bu yıl da büyük ilgi görüyor. İstanbul’un çeşitli yerlerinden gelen plakseverler açılış saatinden itibaren plak standlarını gezmeye başladı. Ziyaretçiler arasında sanatçı Taner Öngür, yazar Buket Uzuner, oyuncular Pelinsu Pir ve Levent Tülek gibi isimler de vardı.

Kızılok anısına

Geçtiğimiz yıl sanat güneşi Zeki Müren anısına sanatçının kullandığı otomobilinin muadili olan klasik otomobil Plak Günleri'ne gelen misafirleri karşılamıştı. Bu yıl da usta sanatçı Fikret Kızılok anılıyor. 22 Eylül 2001’de aramızdan ayrılan Fikret Kızılok’un albüm kapağında yer alan 1948 model DeSoto klasik otomobilin muadili konukları karşılıyor.

Plak kültürü canlansın diye…

Plak Günleri’nin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ”Müziğin içinde bir sihir var. Bu sihir bizim enerjimizi arttırıyor, bize umut ve güç veriyor. Ve müziğin her zaman insanları bir araya getiren, sosyalleştiren bir özelliği olmuştur. Biz iki yıldır düzenlediğimiz Plak Günleri ile hem müzikle insanları bir araya getiriyoruz hem de unutulmaya yüz tutan ama aslında hafızamız olan plak kültürünün canlanması için çaba harcıyoruz. 

Bu etkinliğe gelen herkesi müzik karşılıyor. Müziğin sihri karşılıyor. Bu kapıdan çıkarken de burada dinlediğimiz müzik kulaklarımızı ve ruhumuzu doyurmuş olacak.  Tüm konuklarımıza müzik dolu günler diliyorum” dedi.

Konser ve plak imzası

Plakseverlerin merakla beklediği Plak Günleri’nde bu yıl da söyleşi ve konserler yapılıyor. İlk günde müzik yazarı Murat Meriç  “Plaklarla Memleket Tarihi” başlıklı bir etkinlik yaptı. Meriç, plaklara yansıyan Türkiye tarihini şarkılarla anlattı. Daha sonra DJ seti başına Mete Avunduk geçti.

Etkinliğin ilk günü Gaye Su Akyol konseriyle sona erdi.  Büyük ilgi gören konserin ardından Akyol plaklarını imzaladı.

Ortaçgil sahne alacak

Plak Günleri’nde yarın da Mustafa Özkent ve Zafer Dilek “Usta İşi Plaklar”ı anlatacak. Mehmet Tez, Evrim Hikmet Öğüt ve Yeliz “Nerelerdeydin Analog!” başlıklı söyleşide buluşacaklar. Gün boyu Hakan Tamer ve Ertan Kurt DJ performanslarının süreceği plak etkinliği, usta sanatçı Bülent Ortaçgil’in saat 20.00’de vereceği konserle sona erecek.


ARŞİV