Kadıköy’de "kayyum rektöre" karşı eylem

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Kadıköy’de diğer üniversiteden öğrencilerle buluştu. Burada açıklama yapan üniversiteliler gözaltıların serbest bırakılmasını, Melih Bulu’nun istifa etmesini talep etti

06 Ocak 2021 - 18:59

Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından protestolar devam ediyor. Üniversitede geçtiğimiz gün öğrencilerin eylemine polis müdahale etmiş, 40’a yakın üniversiteli gözaltına alınmıştı. 

Üniversiteliler bugün de Kadıköy’de eylem yaptı. Öğle 12.00’de Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te buluşan üniversiteliler buradaki eylemin ardından Kadıköy’e geçti. Milletvekillerinin de katıldığı eylemde tüm üniversitelerden öğrenciler konuşma yaptı. 

“ÜLKE GERÇEKLİĞİNDEN FARKLI DEĞİL”

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri adına yapılan açıklamada üniversiteye atanan rekötrün ülke gerçekliğinden, belediyeye atanan kayyumlardan ve genel uygulamalardan farklı olmadığı belirtildi. 

Eylemde “Kayyum rektör istemiyoruz”, “Melih Bulu istifa et”, "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek" sloganları atılırken açıklamada şunlara değinildi:

“Bugün 6 Ocak Çarşamba. Çevremiz polislerle dolu ve gözaltına alınan arkadaşlarımız yanımızda değil. Şimdi yeniden, üniversitemize atanan kayyumu kabul etmediğimizi dillendirmek için öğrencilerden emekçilere, mezunlardan akademisyenlere ve demokratik kitle örgütlerine kadar hep beraber buradayız ve söyleyeceklerimiz var. Kayyum rektör Melih Bulu’nun canlı yayındaki iddialarının aksine, biz burada Boğaziçi Üniversitesi’nin azınlığını değil ta kendisini temsil ediyoruz. Biz Boğaziçi Üniversitesi’nin bileşenleri olarak kayyum rektör atamasına karşıyız. Kayyum politikalarının bizi hep kötüye götüreceğini biliyoruz, alışmayacağız, kabullenmeyeceğiz. Bilinsin ki; yalnızca Boğaziçi’nden ibaret değiliz, tüm öğrencilerin ve ülkenin bütününün, yani İstanbul Sözleşmesi uygulansın diyen kadınların ve LGBTİ+’ların, Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde direnen Bimeks işçilerinin ve bilumum emekçi ve ezilenlerinin demokratik taleplerini dile getirmek için buradayız. Boğaziçi gerçekliğinin ülke gerçekliğinden kopuk olmadığının bilincindeyiz.”

“BİZİM İÇİN KONU KAPANMADI”

“Bugün Devlet Bahçeli’nin söylediğinin aksine bizim için konu kapanmamıştır” diyen üniversiteliler açıklamayı, “Kayyumlar gidene kadar ve gözaltındaki arkadaşlarımız bırakılana kadar da konu kapanmayacaktır. Bu noktada, demokratik alanları genişletmek için, birliğimizin ve direnişimizin verdiği güvenle sesleniyoruz” diye bitirdi.

Üniversiteliler son olarak gözaltına alınan üniversitelilerin serbest bırakılmasını,  Melih Bulu’nun istifa etmesini ve üniversitede demokratik seçimler yapılmasını talep etti. Eyleme Bandista da şarkılarıyla destek oldu.


ARŞİV