Kadıköy'de renkli bir rekor…

Kadıköy Münevver Şefik Fergar İlkokulu “Aynı Anda En Çok Çocukla Okul Boyama Rekoru”na imza attı.

09 Ekim 2013 - 09:56
Kadıköy Münevver Şefik Fergar İlkokulu “Aynı Anda En Çok Çocukla Okul Boyama Rekoru”na imza attı.
 
Sümeyye YAMAN
2003 yılından beri yürütülen sosyal sorumluluk projesi “Kardeş Okullar” kapsamında Kadıköy Münevver Şefik Fergar İlkokulu’nun yüzlerce öğrencisi, Starbucks’ın desteğiyle hem okullarını rengârenk boyadı, hem de “Aynı Anda En Çok Çocukla Okul Boyama Rekoru”nu kırdı. Öğrenciler Starbucks çalışanlarıyla birlikte duvar çizimleri boyayarak rekor etkinliği gerçekleştirdi.
3 Ekim Perşembe günü, 336 çocuğun okullarını renklendirerek gerçekleştirdiği En Çok Çocukla Okul Boyama Rekoru; Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Starbucks İş Birim Direktörü Tunç Tunaveli, İstanbul Avni Aker Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Recep Tutal, Münevver Şefik Fergar İlkokulu Müdürü Yavuz Yılmaz ve Aydın Türkgücü’nden oluşan Rekor Tescil ve Hakem Heyeti’nce tescil edildi.
 
‘41 KERE MAŞALLAH’
Etkinlik öncesinde konuşma yapan ve her zaman bu tür çalışmaları desteklediğini dile getiren Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, “Mustafa Kemal Nutkunda, ‘Benim annemin adı, babamın adı, doğduğum yer, doyduğum yer çok önemli değil, bana nerelerdesiniz ondan haber verin, ben bundan mutlu olurum’ diyor. Bugün biz atamızın yolunda dünya rekorlarını kırıyoruz. 21. yüzyılı idare edecek kişileri, liderleri yetiştirmek için buradayız. Bugüne kadar çocuk rekorları konusunda 40 tane yarışma yapılmış, bu da 41. yarışma olacak. Ben de 41 kere maşallah diyorum” dedi. 
2003 yılında ilk kardeş okuluyla çalışmaların başladığını dile getiren Starbucks İş Birim Direktörü Tunç Tunaveli de sosyal sorumluluk projesiyle şu an Türkiye’de 136 kardeş okula sahip olduklarını ve yıl boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
“ÇOCUKLARIMIZI TEŞVİK EDELİM”
Etkinliğin çocuklar için hiçbir zaman unutulmayacak kadar güzel bir anı olduğundan söz eden Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise “Ulusa faydalı bir gençlik yetiştirmek elbette ilk amacımız ve bunun için başarılara adım atmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Her insanda küçük ya da büyük, rekor kırma hevesi vardır. Buradaki amaç çocuklarımızı yarıştırmak değil, teşvik etmektir. Bu şekilde bir arada çalışarak iyi ilişkiler geliştiriyorlar. Bu tür çalışmalara dünyanın her yerinde önem veriliyor. Biz daha da geliştirmeye özen göstermeliyiz. Diğer okullarda da yapılabilir. Aynı zamanda çocuklar çevreyi güzelleştirmeyi de öğreniyorlar. Ben de bunun için hep faydalı işler yapmaya çalıştım. Yanlış işe evet demedim ve her zaman doğru zamanda, doğru insanlarla, doğru işler yapma çabasında oldum” dedi. Kural, etkinlik sonrası boyaların imha edilmesini isteyerek çevreyi koruma konusunda da mesaj vermeyi unutmadı.

ARŞİV