Kadıköy'de ‘Sağlıklı Yaşam' konferansı

‘Hastalıklara Muhtaç Olmadan Sağlıklı Yaşam’ konulu konferansta hastalıkları nasıl ve neden yanlış değerlendirdiğimiz konusunda bilgi verildi...

02 Kasım 2011 - 10:50

‘Hastalıklara Muhtaç Olmadan Sağlıklı Yaşam’ konulu konferansta hastalıkları nasıl ve neden yanlış değerlendirdiğimiz konusunda bilgi verildi.

Sağlıklı ve kaliteli yaşam konusunda çok sayıda çalışması olan ve Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Dr. Remedy kliniğinin kurucusu olan Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç Dr. Nuri Haksever (Dr. Remedy) Kadıköy’de konferans verdi.

Bu konferansa, Kadıköylülerin yanı sıra İstanbul’un değişik semtlerinden hatta İstanbul dışından da onlarca kişi katıldı. Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Proje Koordinatörü Leyla Çelikezen’in organize ettiği konferans, 8 Ekim Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Hastalıklara Muhtaç Olmadan Sağlıklı Yaşam” konulu konferansta hastalıkları nasıl ve neden yanlış değerlendirdiğimiz ve bu yanlış değerlendirme sonucu sağlığımızda meydana gelen değişiklikleri fark etmediğimiz konusuna değinildi. Duygu ve düşüncelerimizin bizi yanlış yöne sürüklemesi, önyargılar ve bilgisizliğin getirdiği ortamda hastalıkların gerçek nedenleri ve bunlara karşı yapılması gerekenler ve çözüm yöntemleri değerlendirildi. Bildiğimizi sanarak beslenmede yaptığımız hataların nasıl önleneceği konusunun da işlendiği bu konferansa gösterilen yoğun ilgi katılımcıların gerçek sağlık konusundaki bilinç ve arayışlarının bir göstergesiydi. Bu ve buna benzer konferansların artması dileğinde bulunan katılımcılar, konuşmacı Doç. Dr. Nuri Haksever’e, konferansı organize eden Leyla Çelikezen’e ve Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

ARŞİV