Kadıköy'de savaş karşıtı yürüyüş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Kadıköy’de toplanan yüzlerce kişi, ‘Suriye’de emperyalist müdahaleye hayır’ dedi.

23 Ocak 2013 - 12:57
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Kadıköy’de toplanan yüzlerce kişi, ‘Suriye’de emperyalist müdahaleye hayır’ dedi.
 
Haber ve Fotoğraflar: Etkin Haber Ajansı
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 20 Ocak Pazar günü Türkiye genelinde 22 kentte eş zamanlı olarak “ABD Emperyalizminin Taşeronu Olmayacağız! Ortadoğu’nun Geleceğine Halklar Karar Versin! Suriye’de Emperyalist Müdahaleye Hayır” sloganıyla eylemler düzenledi. Eylemin İstanbul’daki adresi Kadıköy oldu.
Emek ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Kadıköy Et Balık Kurumu önünde biraraya gelen yaklaşık 2 bin kişi, “NATO’ya ve Patriot füzelere hayır” pankartı arkasında toplandı. Eyleme Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Meclisi, ÖDP, TKP, CHP, BDSP, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin de aralarında olduğu kurumlar ile direnişteki Teknopark işçileri de kendi pankartlarıyla katıldı. Savaş karşıtları, buradan Rıhtım Caddesi’nin tek şeridini trafiğe kapatarak Kadıköy İskele Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşün ardından ilk olarak söz alan DİSK Bölge Temsilcisi Önder Atay, halkların savaş karşıtı mücadele birlikteliğini sürdürmesi gerektiğine işaret etti. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ise emperyalistlerin girdiği her yerde mezhepsel iç savaşı kışkırttığını belirterek, “Ortadoğu’da uygulanmakta olan emperyalist planlara rağmen güçlü bir tepki örgütlememiz, hemen bugün gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi. Kurumlar adına ortak açıklamayı KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Turgut okudu. ABD taşeronluğuna ve Türkiye’nin emperyalizmin güdümünde komşu ülkelerle savaşa sürüklenmesine karşı olduklarını söyleyen Turgut, “Bu memleket eninde sonunda NATO’yu bu topraklardan söküp atacaktır” diye konuştu. Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.
 

ARŞİV