Kadıköy Belediyesi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi arasında Kadıköy’de sivil toplumun gücünü arttırmak, yurttaşların kentin yönetimine katılımını sağlamak amacıyla hazırlanan işbirliği protokolü Kadıköy Belediye Meclisi’nde kabul edildi. 4 yıl sürecek protokol kapsamında, Kadıköy Kent Konseyi üyesi STK’lara 4-6 ay arasında değişen sürelerde eğitim ve danışmanlık desteği verilecek. Kent Konseyi üyesi olan STK’lara yaz okulu, mekân, yüz yüze danışmanlık, mentorluk, eğitim ve atölyeler, akademik ve hukuki destek ile yatay öğrenme ortamları sunulacak.
YAZ OKULU İLE BAŞLIYOR
İşbirliği protokolünün sahadaki uygulamalarından ilki bu yaz düzenlenecek eğitim programı olacak. Yaz okulunda İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi görevlilerinin yanı sıra öğretim görevlileri ‘Sivil Toplum ve Katılım’, ‘Örgütler için Strateji’, ‘Gönüllülerle İşbirliği’, ‘Kaynak Geliştirme Süreçleri’, ‘İletişim ve Sosyal Medya’, ‘Proje Yazma’ adlı dersler verecek. Kadıköy Kent Konseyi bünyesindeki STK’ların yer alacağı yaz okuluna katılım ücretsiz. Dersler Moda’da bulunan İDEA Kadıköy’de düzenlenecek.
SON BAŞVURU 30 HAZİRAN’DA
İlk kez bir belediyenin, sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesine yönelik çalışma yürüteceği programa başvuru 30 Haziran saat 19.00’da son buluyor. Başvuru sonuçlarının 3 Temmuz’da açıklanacağı programa 15 STK kabul edilecek. Katılımcılara Yaz Okulu sonunda sertifika verilecek.
Başvuru için ilgili link: https://bit.ly/2Fh3vOc
DERS PROGRAMI
Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi Yaz Okulu programı şöyle:
8 Temmuz
Açılış
8 Temmuz Haftası
Salı – Perşembe: Sivil Toplum ve Katılım
15 Temmuz Haftası
Salı – Perşembe: Örgütler için Strateji
Çarşamba: Proje Yazma
Cuma: Tematik Atölyeler/ Çocuklarla Çalışmak
22 Temmuz Haftası
Salı - Perşembe: Gönüllülerle İşbirliği
Çarşamba: Proje Yazma
29 Temmuz Haftası
Salı - Perşembe: Kaynak Geliştirme Süreçleri
Çarşamba: Proje Yazma
Cuma: Tematik Atölyeler / İletişim Çatışma Yönetimi
2 Ağustos Haftası
Salı: İletişim ve Sosyal Medya
Perşembe: Kapanış